Hledat

Francouzský čokoládový řez

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g cukru moučka
  • 90 g hladké mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 30 g kakaa
  • 90 g másla
  • 70 ml smetany ke šlehání

Poleva:

  • 150 g hořké čokolády
  • 20 g másla
  • 20 g 100% tuku
  • 4 PL smetany ke šlehání
  • rozinky v rumu
Postup přípravy:
  1. Z mouky, cukru, kakaa a prášku do pečiva uděláme sypkou směs. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Celá vejce s vanilkový cukrem vyšleháme do pěny, ručně vmícháme sypkou směs a vlijeme máslo. Pak opět za stálého šlehání pomaličku vléváme smetanu a těsto vyšleháme do pěny.
  2. Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 35 minut. Korpus necháme na kuchyňské mřížce vychladnout.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu spolu s tuky a smetanou a vymícháme hladkou polevu, která později neztuhne úplně, ale ani nepoteče. Korpus potřeme polevou, posypeme okapanými rozinkami a polijeme zbytkem polevy. Necháme ztuhnout.
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pšenično žitná šlehačková bábovka

Pšenično žitná šlehačková bábovka

4.33 3
Obrázek Jablková buchta s tvarohem

Jablková buchta s tvarohem

3.8 5
Obrázek Černoškine prsia

Černoškine prsia

4.67 3
Obrázek Jablkový závin

Jablkový závin

-1 0
Obrázek Ananasové řezy

Ananasové řezy

4 1
Obrázek Jahodový pěnový dort

Jahodový pěnový dort

4.33 3
Obrázek Řezy Orgasmus na druhou

Řezy Orgasmus na druhou

4 2
Obrázek Čokoládový dort bez mouky jako peříčko

Čokoládový dort bez mouky jako peříčko

5 9
Obrázek Biskupský chlebíček z bílků

Biskupský chlebíček z bílků

4 2
Obrázek Mrkvový dort

Mrkvový dort

-1 0
Obrázek Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

4.9 10
Obrázek Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Velikonoční beránek z mrkvového těsta

5 1
TOPlist