Hledat

Francouzský čokoládový řez

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g cukru moučka
  • 90 g hladké mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 30 g kakaa
  • 90 g másla
  • 70 ml smetany ke šlehání

Poleva:

  • 150 g hořké čokolády
  • 20 g másla
  • 20 g 100% tuku
  • 4 PL smetany ke šlehání
  • rozinky v rumu
Postup přípravy:
  1. Z mouky, cukru, kakaa a prášku do pečiva uděláme sypkou směs. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Celá vejce s vanilkový cukrem vyšleháme do pěny, ručně vmícháme sypkou směs a vlijeme máslo. Pak opět za stálého šlehání pomaličku vléváme smetanu a těsto vyšleháme do pěny.
  2. Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 35 minut. Korpus necháme na kuchyňské mřížce vychladnout.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu spolu s tuky a smetanou a vymícháme hladkou polevu, která později neztuhne úplně, ale ani nepoteče. Korpus potřeme polevou, posypeme okapanými rozinkami a polijeme zbytkem polevy. Necháme ztuhnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahelník

Jahelník

Obrázek Nugátový zákusok so šľahačkou

Nugátový zákusok so šľahačkou

Obrázek Meruňkový koláč se smetanovou pěnou a ořechovým sněhem

Meruňkový koláč se smetanovou pěnou a ořechovým sněhem

Obrázek Koláč s jahodovým mascarpone

Koláč s jahodovým mascarpone

Obrázek Bublanina z palačinkového těsta

Bublanina z palačinkového těsta

Obrázek Tvarohové řezy s hruškami

Tvarohové řezy s hruškami

Obrázek Šlehačková bábovka

Šlehačková bábovka

Obrázek Borůvkový koláč s tvarohem podle Věrky

Borůvkový koláč s tvarohem podle Věrky

Obrázek Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Obrázek Tvarohové buchty od babičky Marušky

Tvarohové buchty od babičky Marušky

Obrázek Valentýnský řez

Valentýnský řez

Obrázek Osviežujúci zákusok Tang

Osviežujúci zákusok Tang

TOPlist