Hledat

Francouzský čokoládový řez

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g cukru moučka
  • 90 g hladké mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 30 g kakaa
  • 90 g másla
  • 70 ml smetany ke šlehání

Poleva:

  • 150 g hořké čokolády
  • 20 g másla
  • 20 g 100% tuku
  • 4 PL smetany ke šlehání
  • rozinky v rumu
Postup přípravy:
  1. Z mouky, cukru, kakaa a prášku do pečiva uděláme sypkou směs. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Celá vejce s vanilkový cukrem vyšleháme do pěny, ručně vmícháme sypkou směs a vlijeme máslo. Pak opět za stálého šlehání pomaličku vléváme smetanu a těsto vyšleháme do pěny.
  2. Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 35 minut. Korpus necháme na kuchyňské mřížce vychladnout.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu spolu s tuky a smetanou a vymícháme hladkou polevu, která později neztuhne úplně, ale ani nepoteče. Korpus potřeme polevou, posypeme okapanými rozinkami a polijeme zbytkem polevy. Necháme ztuhnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Obrázek Propadlá buchta

Propadlá buchta

Obrázek Panna cotta s jahodovou omáčkou

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Obrázek Čokoládovo-čerešňové rezy

Čokoládovo-čerešňové rezy

Obrázek Šátečky z rychlého těsta

Šátečky z rychlého těsta

Obrázek Jahodový sen od Martinky

Jahodový sen od Martinky

Obrázek Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Obrázek Makový závin

Makový závin

Obrázek Kávovo- čokoládový dort

Kávovo- čokoládový dort

Obrázek Šlehačkové šátečky

Šlehačkové šátečky

Obrázek Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Obrázek Kokosové řezy

Kokosové řezy

TOPlist