Hledat

Frgálová buchta

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek cukr moučka
  • špetka soli
  • lžička strouhané citronové kůry
  • vanilkový cukr
  • půl hrnku oleje
  • 4 vejce
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • půl hrnku mléka
  • prášek do pečiva

Tvarohová náplň:

  • 2 tučné tvarohy ve vaničce
  • cukr podle chuti
  • vanilkový puding

Maková náplň:

  • vařený mák (uvaříme s mlékem, lžičkou perníkového koření, cukrem)
  • povidla

Drobenka:

  • cukr krupice
  • polohrubá mouka
  • máslo
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Vyšší plech si vmažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Připravíme si náplně, tvarohovou a makovou dáme do zdobících sáčků.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem,vanilkovým cukrem, kůrou, špetkou soli a olejem do pěny, přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, naředíme mlékem a umícháme hladké těsto. Nalijeme ho na plech. Zdobícími sáčky nastříkáme střídavé pruhy, vždy 1 pruh mák, 1 pruh tvaroh, mezi pruhy lžičkou klademe "bobky" povidel. Posypeme drobenkou a upečeme ve vyhřáté troubě na 160st. Pečeme cca 35 minut. Krájíme až po úplném vychladnutí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Štrůdl z pivního těsta

Štrůdl z pivního těsta

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Mřížkový jablečný páj

Mřížkový jablečný páj

Obrázek Míša dort

Míša dort

Obrázek Krtkův dort

Krtkův dort

Obrázek Jablkové řezy Vlasta

Jablkové řezy Vlasta

Obrázek Rychlá kakaová buchta

Rychlá kakaová buchta

Obrázek Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Obrázek Palačinkový dort

Palačinkový dort

Obrázek Albánské řezy

Albánské řezy

Obrázek Buchta z pudinků

Buchta z pudinků

Obrázek Red velvet cake

Red velvet cake

TOPlist