Hledat

Frgálová buchta

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek cukr moučka
  • špetka soli
  • lžička strouhané citronové kůry
  • vanilkový cukr
  • půl hrnku oleje
  • 4 vejce
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • půl hrnku mléka
  • prášek do pečiva

Tvarohová náplň:

  • 2 tučné tvarohy ve vaničce
  • cukr podle chuti
  • vanilkový puding

Maková náplň:

  • vařený mák (uvaříme s mlékem, lžičkou perníkového koření, cukrem)
  • povidla

Drobenka:

  • cukr krupice
  • polohrubá mouka
  • máslo
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Vyšší plech si vmažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Připravíme si náplně, tvarohovou a makovou dáme do zdobících sáčků.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem,vanilkovým cukrem, kůrou, špetkou soli a olejem do pěny, přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, naředíme mlékem a umícháme hladké těsto. Nalijeme ho na plech. Zdobícími sáčky nastříkáme střídavé pruhy, vždy 1 pruh mák, 1 pruh tvaroh, mezi pruhy lžičkou klademe "bobky" povidel. Posypeme drobenkou a upečeme ve vyhřáté troubě na 160st. Pečeme cca 35 minut. Krájíme až po úplném vychladnutí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Obrázek Švédský kávový chléb

Švédský kávový chléb

Obrázek Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Obrázek Oříšková ňadérka

Oříšková ňadérka

Obrázek Perník od maminky s povidly

Perník od maminky s povidly

Obrázek Pudinkový řez se skořicí

Pudinkový řez se skořicí

Obrázek Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Obrázek Máčené kokosové tyčky

Máčené kokosové tyčky

Obrázek Arašídové  brownies

Arašídové brownies

Obrázek Buchta rychlovka

Buchta rychlovka

Obrázek Cinnamon buns - skořicové rolky

Cinnamon buns - skořicové rolky

Obrázek Šátečky z Pošumaví

Šátečky z Pošumaví

TOPlist