Hledat

Frgálová buchta

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek cukr moučka
  • špetka soli
  • lžička strouhané citronové kůry
  • vanilkový cukr
  • půl hrnku oleje
  • 4 vejce
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • půl hrnku mléka
  • prášek do pečiva

Tvarohová náplň:

  • 2 tučné tvarohy ve vaničce
  • cukr podle chuti
  • vanilkový puding

Maková náplň:

  • vařený mák (uvaříme s mlékem, lžičkou perníkového koření, cukrem)
  • povidla

Drobenka:

  • cukr krupice
  • polohrubá mouka
  • máslo
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Vyšší plech si vmažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Připravíme si náplně, tvarohovou a makovou dáme do zdobících sáčků.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem,vanilkovým cukrem, kůrou, špetkou soli a olejem do pěny, přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, naředíme mlékem a umícháme hladké těsto. Nalijeme ho na plech. Zdobícími sáčky nastříkáme střídavé pruhy, vždy 1 pruh mák, 1 pruh tvaroh, mezi pruhy lžičkou klademe "bobky" povidel. Posypeme drobenkou a upečeme ve vyhřáté troubě na 160st. Pečeme cca 35 minut. Krájíme až po úplném vychladnutí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jednoduché muffiny s borůvkami

Jednoduché muffiny s borůvkami

Obrázek Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Obrázek Bábovka z Besedy

Bábovka z Besedy

Obrázek Jablečné šátečky z jogurtového těsta

Jablečné šátečky z jogurtového těsta

Obrázek Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Obrázek Jogurtovka tygrovaná

Jogurtovka tygrovaná

Obrázek Citrónovo makové madlenky

Citrónovo makové madlenky

Obrázek Srdíčková bábovka

Srdíčková bábovka

Obrázek Čokoládovo-ořechový chlebíček

Čokoládovo-ořechový chlebíček

Obrázek Ovocné poháry

Ovocné poháry

Obrázek Medové řezy - lepší než medovník

Medové řezy - lepší než medovník

Obrázek Kynuté hřebeny od Reny Naty

Kynuté hřebeny od Reny Naty

TOPlist