Hledat

Recept - Grahanový závin se špenátem

Potřebné přísady:

Těsto

  • 500 g grahamové mouky
  • 100 g ječné mouky jemně mleté
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 200 - 300 ml vody - abyste vypracovali tuhé těsto, které půjde dobře válet

Náplň

  • kvalitní račatový protlak
  • kopr
  • kuzu s vodou
  • 2 balení špenátu
  • 1 menší cibule
Postup přípravy:
  1. Táááákže na těstíčko - 500 g grahamové mouky jsem smíchala se 100 ml slunečnicového oleje přidala vody od oka cca 200 - 300ml. Umíchala jsem tuhé těsto, které nešlo uválet, tak jsem přidala asi 100 g ječné mouky jemně mleté. A hurá válela jsem jako divá .Těsto vyšlo na 4 záviny.
  2. Rajčatový základ - 1 kvalitní rajčatový protlak - nejlépe domácí nechat probublat přidat kopr a nakonec zahustit kuzu.
  3. Koupila jsem 2 balení špenátu, na pánvičce zarestovala cibulku přidala špenát a nechala opařit vodu duchuceno sůlí a pepřem.
  4. Hurá s náplní na závinový plát a šup do trouby na 180 stupnů péct do upečena - pozor němělo by to tam být moc dlouho, aby se závin potom nerozpadal cca 30 min :-)
  5. Mějte krásnou neděli a nechte si chutnat :-)
Veganské

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cícerové ,,Ovsenotto,,

Cícerové ,,Ovsenotto,,

Obrázek Recept - Veganský čokoládový dort

Recept - Veganský čokoládový dort

Obrázek Jablková ovsená kaša aj pre najmenších

Jablková ovsená kaša aj pre najmenších

Obrázek Hríbové risotto

Hríbové risotto

Obrázek Jablečný horký nápoj by Romča

Jablečný horký nápoj by Romča

Obrázek Úžasný veganský guláš

Úžasný veganský guláš

Obrázek Vege sekaná z fazole nebo čočky s bramborovou kaší

Vege sekaná z fazole nebo čočky s bramborovou kaší

Obrázek Čína ze sojových kostek - vegan

Čína ze sojových kostek - vegan

Obrázek Nápoj s konopným proteínom - Dobrožrúti

Nápoj s konopným proteínom - Dobrožrúti

Obrázek  Burger-dobrožrút

Burger-dobrožrút

Obrázek Jahodovo-banánový koktejl s kokosovým mlékem by Romča

Jahodovo-banánový koktejl s kokosovým mlékem by Romča

Obrázek Kapustová polévka podle De LI

Kapustová polévka podle De LI

TOPlist