Hledat

Recept - Grahanový závin se špenátem

Potřebné přísady:

Těsto

  • 500 g grahamové mouky
  • 100 g ječné mouky jemně mleté
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 200 - 300 ml vody - abyste vypracovali tuhé těsto, které půjde dobře válet

Náplň

  • kvalitní račatový protlak
  • kopr
  • kuzu s vodou
  • 2 balení špenátu
  • 1 menší cibule
Postup přípravy:
  1. Táááákže na těstíčko - 500 g grahamové mouky jsem smíchala se 100 ml slunečnicového oleje přidala vody od oka cca 200 - 300ml. Umíchala jsem tuhé těsto, které nešlo uválet, tak jsem přidala asi 100 g ječné mouky jemně mleté. A hurá válela jsem jako divá .Těsto vyšlo na 4 záviny.
  2. Rajčatový základ - 1 kvalitní rajčatový protlak - nejlépe domácí nechat probublat přidat kopr a nakonec zahustit kuzu.
  3. Koupila jsem 2 balení špenátu, na pánvičce zarestovala cibulku přidala špenát a nechala opařit vodu duchuceno sůlí a pepřem.
  4. Hurá s náplní na závinový plát a šup do trouby na 180 stupnů péct do upečena - pozor němělo by to tam být moc dlouho, aby se závin potom nerozpadal cca 30 min :-)
  5. Mějte krásnou neděli a nechte si chutnat :-)
Veganské

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Exotická bábovka

Exotická bábovka

Obrázek Banánové palacinky s avokádovým tvarohom

Banánové palacinky s avokádovým tvarohom

Obrázek Nougat kocky

Nougat kocky

Obrázek  Burger-dobrožrút

Burger-dobrožrút

Obrázek Mrkvový krém s pečeným feniklom

Mrkvový krém s pečeným feniklom

Obrázek Seintanový guláš - veganský

Seintanový guláš - veganský

Obrázek Nevarená jablková výživa bez cukru

Nevarená jablková výživa bez cukru

Obrázek Avokádový hummus

Avokádový hummus

Obrázek Zimný šalát

Zimný šalát

Obrázek Nápoj s konopným proteínom - Dobrožrúti

Nápoj s konopným proteínom - Dobrožrúti

Obrázek Rodinný makovník s karobom

Rodinný makovník s karobom

Obrázek HurmiKaki puding

HurmiKaki puding

TOPlist