Hledat

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Tato pochoutka je výborná k pivu, původní jsou se zelím, ale můžete je vylepšit slaninou nebo uzeným.

Potřebné přísady:
  • Kysané zelí
  • Polohrubá mouka
  • sůl,pepř
  • sádlo na potření
Postup přípravy:
  1. Na vál dáme stejné množství mouky,kysaného zelí ( + já dala asi 20 dkg uzeného ),vše promícháme,osolíme, opepříme a pomocí mléka zaděláme tužší těsto. Vyválíme placku, nakrájíme na libovolné tvary, potřeme sádlem a pečeme v troubě při 200 st. asi 10 minut ( podle tloušťky těsta ).
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Obrázek Humus s pečenou dýní

Humus s pečenou dýní

Obrázek Kynuté těsto univerzál

Kynuté těsto univerzál

Obrázek Domácí pribiňáček,  lipánek - recept s fotopostupem

Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Pampeliškový sirup by Romča

Pampeliškový sirup by Romča

Obrázek Dekorace transferem by Romča

Dekorace transferem by Romča

Obrázek Košíčky z banánov plantain

Košíčky z banánov plantain

Obrázek Listové těsto

Listové těsto

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

Obrázek Domácí majonéza - tatarská omáčka bez vajec

Domácí majonéza - tatarská omáčka bez vajec

Obrázek Fialkový med

Fialkový med

TOPlist