Hledat

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Tato pochoutka je výborná k pivu, původní jsou se zelím, ale můžete je vylepšit slaninou nebo uzeným.

Potřebné přísady:
  • Kysané zelí
  • Polohrubá mouka
  • sůl,pepř
  • sádlo na potření
Postup přípravy:
  1. Na vál dáme stejné množství mouky,kysaného zelí ( + já dala asi 20 dkg uzeného ),vše promícháme,osolíme, opepříme a pomocí mléka zaděláme tužší těsto. Vyválíme placku, nakrájíme na libovolné tvary, potřeme sádlem a pečeme v troubě při 200 st. asi 10 minut ( podle tloušťky těsta ).
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Máslové sušenky s kardamomem

Máslové sušenky s kardamomem

Obrázek Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Obrázek Mandlové máslo

Mandlové máslo

Obrázek Skořicoví šneci by Romča

Skořicoví šneci by Romča

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Tvarohové koblížky bez kynutí

Tvarohové koblížky bez kynutí

Obrázek Listové těsto

Listové těsto

Obrázek Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Obrázek Langoše

Langoše

Obrázek Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Obrázek Netradiční vykrajovátka která potěší

Netradiční vykrajovátka která potěší

Obrázek Horčice z cukety podle Jitušky

Horčice z cukety podle Jitušky

TOPlist