Hledat

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Tato pochoutka je výborná k pivu, původní jsou se zelím, ale můžete je vylepšit slaninou nebo uzeným.

Potřebné přísady:
  • Kysané zelí
  • Polohrubá mouka
  • sůl,pepř
  • sádlo na potření
Postup přípravy:
  1. Na vál dáme stejné množství mouky,kysaného zelí ( + já dala asi 20 dkg uzeného ),vše promícháme,osolíme, opepříme a pomocí mléka zaděláme tužší těsto. Vyválíme placku, nakrájíme na libovolné tvary, potřeme sádlem a pečeme v troubě při 200 st. asi 10 minut ( podle tloušťky těsta ).
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí droždí z brambor

Domácí droždí z brambor

Obrázek GHÍ

GHÍ

Obrázek Ovesná kaše s ovocem

Ovesná kaše s ovocem

Obrázek Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

Obrázek Čokoládové perníčky

Čokoládové perníčky

Obrázek Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Pomazánka s dýní Hokkaido

Pomazánka s dýní Hokkaido

Obrázek Tipy našich babiček

Tipy našich babiček

Obrázek Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Obrázek Zavařené okurky od Hanky

Zavařené okurky od Hanky

Obrázek Mrkvovo-celerová pomazánka

Mrkvovo-celerová pomazánka

TOPlist