Hledat

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Tato pochoutka je výborná k pivu, původní jsou se zelím, ale můžete je vylepšit slaninou nebo uzeným.

Potřebné přísady:
  • Kysané zelí
  • Polohrubá mouka
  • sůl,pepř
  • sádlo na potření
Postup přípravy:
  1. Na vál dáme stejné množství mouky,kysaného zelí ( + já dala asi 20 dkg uzeného ),vše promícháme,osolíme, opepříme a pomocí mléka zaděláme tužší těsto. Vyválíme placku, nakrájíme na libovolné tvary, potřeme sádlem a pečeme v troubě při 200 st. asi 10 minut ( podle tloušťky těsta ).
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Povidla pečená v troubě

Povidla pečená v troubě

Obrázek Sirup z meduňky

Sirup z meduňky

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Hrajeme si s těstem - vynikající video - různé druhy pletení těsta

Hrajeme si s těstem - vynikající video - různé druhy pletení těsta

Obrázek Domácí droždí z brambor

Domácí droždí z brambor

Obrázek Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Obrázek Domácí müsli s ořechy

Domácí müsli s ořechy

Obrázek Fialkový med

Fialkový med

Obrázek Tvarohové koblížky bez kynutí

Tvarohové koblížky bez kynutí

Obrázek Dýňová omáčka k těstovinám

Dýňová omáčka k těstovinám

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Domácí bezový ocet by Romča

Domácí bezový ocet by Romča

TOPlist