Hledat

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Tato pochoutka je výborná k pivu, původní jsou se zelím, ale můžete je vylepšit slaninou nebo uzeným.

Potřebné přísady:
  • Kysané zelí
  • Polohrubá mouka
  • sůl,pepř
  • sádlo na potření
Postup přípravy:
  1. Na vál dáme stejné množství mouky,kysaného zelí ( + já dala asi 20 dkg uzeného ),vše promícháme,osolíme, opepříme a pomocí mléka zaděláme tužší těsto. Vyválíme placku, nakrájíme na libovolné tvary, potřeme sádlem a pečeme v troubě při 200 st. asi 10 minut ( podle tloušťky těsta ).
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Vážení surovin bez váhy

Vážení surovin bez váhy

Obrázek Vynikající rychlé lívance nekynuté -  vůbec to není poznat

Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat

Obrázek Těsto na domácí pizzu

Těsto na domácí pizzu

Obrázek Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

Obrázek Listové těsto

Listové těsto

Obrázek Zavařené okurky od Hanky

Zavařené okurky od Hanky

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Knedlík vařený v páře

Knedlík vařený v páře

Obrázek Košíčky z banánov plantain

Košíčky z banánov plantain

Obrázek Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Obrázek Brusinkové želé

Brusinkové želé

TOPlist