Hledat

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Tato pochoutka je výborná k pivu, původní jsou se zelím, ale můžete je vylepšit slaninou nebo uzeným.

Potřebné přísady:
  • Kysané zelí
  • Polohrubá mouka
  • sůl,pepř
  • sádlo na potření
Postup přípravy:
  1. Na vál dáme stejné množství mouky,kysaného zelí ( + já dala asi 20 dkg uzeného ),vše promícháme,osolíme, opepříme a pomocí mléka zaděláme tužší těsto. Vyválíme placku, nakrájíme na libovolné tvary, potřeme sádlem a pečeme v troubě při 200 st. asi 10 minut ( podle tloušťky těsta ).
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Banánovo jahodový crumble

Banánovo jahodový crumble

Obrázek Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Obrázek Turecký med

Turecký med

Obrázek Cheesecake

Cheesecake

Obrázek Mátový sirup - nevařený

Mátový sirup - nevařený

Obrázek Slaný štrůdl rychlá večeře

Slaný štrůdl rychlá večeře

Obrázek Třešňová marmeláda s meduňkou

Třešňová marmeláda s meduňkou

Obrázek Domácí pomazánkové máslo

Domácí pomazánkové máslo

Obrázek Domácí knedlík z mikrovlnky

Domácí knedlík z mikrovlnky

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

Obrázek Mandlové máslo

Mandlové máslo

Obrázek Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

TOPlist