Hledat

Homerovo kolo

Potřebné přísady:
  • vejce
  • mléko
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • polohrubá mouka
  • máslo nebo tuk
  • poleva & zdobení
Postup přípravy:
  1. Vejce rozšlehám s cukrem, přidám změklé máslo, mléko a polohrubou mouku s trochou prášku do pečiva. Šlehám do podoby litého hustšího těsta. Vleju do vymazané formy na bábovku. Nedávám tam toho moc aby se mi to příliš nezvedlo. Takže asi tak 3 cm. Vrazím do předehřáté trouby na 180° a peču než se těsto nelepí na špejli. Ozdobil jsem to citrónovou polevou v prášku a posypal zdobením. Těsto je hotové dřív než se rozehřeje trouba. Nejdelší je chladnutí buchty, aby se to připravilo a nazdobilo.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šneci z kynutého těsta s pudinkem a povidlím

Šneci z kynutého těsta s pudinkem a povidlím

Obrázek Koblihy domácí

Koblihy domácí

Obrázek Větrník na plech

Větrník na plech

Obrázek Moka řezy - vynikající

Moka řezy - vynikající

Obrázek Lemon Ginger and Pepper Cake

Lemon Ginger and Pepper Cake

Obrázek Kysnutý kapustový koláč

Kysnutý kapustový koláč

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

Obrázek Jablčník - mrežovník

Jablčník - mrežovník

Obrázek Čokoládové řezy s ananasem

Čokoládové řezy s ananasem

Obrázek Pouťové koláčky - Nahořánky

Pouťové koláčky - Nahořánky

Obrázek Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

TOPlist