Hledat

Homerovo kolo

Potřebné přísady:
  • vejce
  • mléko
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • polohrubá mouka
  • máslo nebo tuk
  • poleva & zdobení
Postup přípravy:
  1. Vejce rozšlehám s cukrem, přidám změklé máslo, mléko a polohrubou mouku s trochou prášku do pečiva. Šlehám do podoby litého hustšího těsta. Vleju do vymazané formy na bábovku. Nedávám tam toho moc aby se mi to příliš nezvedlo. Takže asi tak 3 cm. Vrazím do předehřáté trouby na 180° a peču než se těsto nelepí na špejli. Ozdobil jsem to citrónovou polevou v prášku a posypal zdobením. Těsto je hotové dřív než se rozehřeje trouba. Nejdelší je chladnutí buchty, aby se to připravilo a nazdobilo.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Semifreddo s ořechy

Semifreddo s ořechy

Obrázek Charlotta

Charlotta

Obrázek Perníková bábovka s badyánem

Perníková bábovka s badyánem

Obrázek Lehký vánek

Lehký vánek

Obrázek Hrušková bábovka

Hrušková bábovka

Obrázek Drobenkový meruňkový koláč

Drobenkový meruňkový koláč

Obrázek Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Obrázek Lekvárové závinčeky

Lekvárové závinčeky

Obrázek Čarodějnické prsty

Čarodějnické prsty

Obrázek Albánské řezy

Albánské řezy

Obrázek Buchta Otesánek

Buchta Otesánek

Obrázek Rychlý perník bez vajec

Rychlý perník bez vajec

TOPlist