Hledat

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Potřebné přísady:
  • hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné - kuřecí, vepřové, telecí, nebo i čufty z mletého masa - hovězí je ale NEJ… )
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • cibule
  • plnotučná hořčice
  • masox
  • šlehačka
  • zakysaná smetana
  • hladká mouka
  • mléko
  • citron
Postup přípravy:
  1. Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a masox ( pokud nebudete dělat velké množství, jako se dělává u nás, úplně bude stačit jen půl kostičky ) Dusíme, dokud není masíčko úplně měkkoučké. Přidáme 4-6 lžic plnotučné hořčice ( znovu dle množství omáčky ) a zalijeme směsí ze šlehačky, zakysané smetany a hladké mouky. Dle potřeby zředíme mlékem. Dochutíme šťávou a kůrou z citronu, popř. Podravkou.
  2. U nás podáváme s houskovým knedlíkem, ale maminy dělají i s těstovinami, rýží, brambory - prostě každý dle své chuti…..
  3. VYNIKAJÍCÍ A RYCHLÁ OMÁČKA!!!
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čočkové ragú Bolognese

Čočkové ragú Bolognese

Obrázek Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Obrázek Králík na černém pivu

Králík na černém pivu

Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Obrázek Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Obrázek Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Obrázek Masová roláda

Masová roláda

Obrázek Zelné placky

Zelné placky

TOPlist