Hledat

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Potřebné přísady:
  • hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné - kuřecí, vepřové, telecí, nebo i čufty z mletého masa - hovězí je ale NEJ… )
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • cibule
  • plnotučná hořčice
  • masox
  • šlehačka
  • zakysaná smetana
  • hladká mouka
  • mléko
  • citron
Postup přípravy:
  1. Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a masox ( pokud nebudete dělat velké množství, jako se dělává u nás, úplně bude stačit jen půl kostičky ) Dusíme, dokud není masíčko úplně měkkoučké. Přidáme 4-6 lžic plnotučné hořčice ( znovu dle množství omáčky ) a zalijeme směsí ze šlehačky, zakysané smetany a hladké mouky. Dle potřeby zředíme mlékem. Dochutíme šťávou a kůrou z citronu, popř. Podravkou.
  2. U nás podáváme s houskovým knedlíkem, ale maminy dělají i s těstovinami, rýží, brambory - prostě každý dle své chuti…..
  3. VYNIKAJÍCÍ A RYCHLÁ OMÁČKA!!!
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Boloňské ragú s těstovinami

Boloňské ragú s těstovinami

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Vepřové medailonky s americkými brambory

Vepřové medailonky s americkými brambory

Obrázek Gratinované brambory

Gratinované brambory

Obrázek Kuřecí prsa na smetaně

Kuřecí prsa na smetaně

Obrázek Petrželové knedlíky

Petrželové knedlíky

Obrázek Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Obrázek Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Obrázek Řízky z vajec natvrdo

Řízky z vajec natvrdo

Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Obrázek Francouzský cibulový koláč

Francouzský cibulový koláč

Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

TOPlist