Hledat

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Potřebné přísady:
  • hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné - kuřecí, vepřové, telecí, nebo i čufty z mletého masa - hovězí je ale NEJ… )
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • cibule
  • plnotučná hořčice
  • masox
  • šlehačka
  • zakysaná smetana
  • hladká mouka
  • mléko
  • citron
Postup přípravy:
  1. Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a masox ( pokud nebudete dělat velké množství, jako se dělává u nás, úplně bude stačit jen půl kostičky ) Dusíme, dokud není masíčko úplně měkkoučké. Přidáme 4-6 lžic plnotučné hořčice ( znovu dle množství omáčky ) a zalijeme směsí ze šlehačky, zakysané smetany a hladké mouky. Dle potřeby zředíme mlékem. Dochutíme šťávou a kůrou z citronu, popř. Podravkou.
  2. U nás podáváme s houskovým knedlíkem, ale maminy dělají i s těstovinami, rýží, brambory - prostě každý dle své chuti…..
  3. VYNIKAJÍCÍ A RYCHLÁ OMÁČKA!!!
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Obrázek Dýňové rizoto by Romča

Dýňové rizoto by Romča

Obrázek Slaný koláč

Slaný koláč

Obrázek Šišky s mákem

Šišky s mákem

Obrázek Bramborový salát jinak

Bramborový salát jinak

Obrázek Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Obrázek Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Obrázek Bramborový guláš

Bramborový guláš

Obrázek Vepřová pečeně na zázvoru

Vepřová pečeně na zázvoru

Obrázek Pražský flamendr (guláš)

Pražský flamendr (guláš)

Obrázek Gyrosové řízečky

Gyrosové řízečky

Obrázek LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

TOPlist