Hledat

Houbový guláš s petržekou - Strašín

Další gulášek z hub, tentokrát z kovářů a praváků :)

Potřebné přísady:
  • čerstvé houby
  • 1 velká cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička červené papriky
  • čerstvá majoránka
  • čerstvá petrželka
  • 1 kysaná smetana
  • 2 lžíce hladké mouky
  • zeleninový vývar nebo voda
Postup přípravy:
  1. Na másle osmahneme houby a cibulku. Když jsou houby poloměkké přidáme papriku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, ochutíme solí a necháme provařit.
  2. Ke konci vaření přidáme kysanou smetanu, ocet, čerstvé bylinky, namačkaný česnek a už necháme jen probublat. podle potřeby dosolíme a podáváme s pečivem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nádivka s kopřivami

Nádivka s kopřivami

Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Obrázek Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Obrázek Luxusní svíčková od maminky

Luxusní svíčková od maminky

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Francouzský cibulový koláč

Francouzský cibulový koláč

Obrázek Pizza těsto kváskové

Pizza těsto kváskové

Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Obrázek Boloňské ragú s těstovinami

Boloňské ragú s těstovinami

TOPlist