Hledat

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Potřebné přísady:
  • housek nebo rohlíků (nebojte se i celozrnných)
  • 2 žloutky (mohou být i celá vejce)
  • 1 lžička soli
  • 1 a ½ hrnku hladce namleté špaldové mouky
  • 1 a ½ hrnku hladké nebo polohrubé pšeničné mouky
  • 1 prášek do pečiva (bez fosfátů)
  • 1 a ½ hrnku vody
Postup přípravy:
  1. Pečivo nakrájejte na kostičky a přendejte do větší mísy. Vmíchejte žloutky, sůl, špaldovou i pšeničnou mouku a prášek do pečiva. Postupně přidávejte vodu a vypracujte těsto. To rozdělte na dvě až tři díly podle velikosti vašeho hrnce, a vytvarujte knedlíky. Vložte je do vroucí vody a vařte nejdříve 15 minut z jedné strany, poté je převraťte a vařte dalších 15 minut. Po vyndání je propíchněte na několika místech párátkem a poté porcujte režnou nití nebo nakrájejte.
  2. Špaldová mouka v kuchyni:
  3. Špalda je druh pšenice, která je dobře stravitelná i pro děti. Obsahuje hodně bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitamínů. V kuchyni se její zrna využívají obdobně jako kroupy, mouka má oříškovou chuť, která se hodí k přípravě koláčů, sušenek i knedlíků.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nakládané okurky od Vali – vynikající

Nakládané okurky od Vali – vynikající

Obrázek Jogurtová zmrzlina s ovocem

Jogurtová zmrzlina s ovocem

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek Vobyčejná polifka

Vobyčejná polifka

Obrázek Máslo s medvědím česnekem by Romča

Máslo s medvědím česnekem by Romča

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

Obrázek Vynikající sýrová roláda

Vynikající sýrová roláda

Obrázek Domácí lučina

Domácí lučina

Obrázek Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Obrázek Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

Obrázek Majolkové šunkové větrníky

Majolkové šunkové větrníky

Obrázek Sýrové krekry

Sýrové krekry

TOPlist