Hledat

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Potřebné přísady:
  • housek nebo rohlíků (nebojte se i celozrnných)
  • 2 žloutky (mohou být i celá vejce)
  • 1 lžička soli
  • 1 a ½ hrnku hladce namleté špaldové mouky
  • 1 a ½ hrnku hladké nebo polohrubé pšeničné mouky
  • 1 prášek do pečiva (bez fosfátů)
  • 1 a ½ hrnku vody
Postup přípravy:
  1. Pečivo nakrájejte na kostičky a přendejte do větší mísy. Vmíchejte žloutky, sůl, špaldovou i pšeničnou mouku a prášek do pečiva. Postupně přidávejte vodu a vypracujte těsto. To rozdělte na dvě až tři díly podle velikosti vašeho hrnce, a vytvarujte knedlíky. Vložte je do vroucí vody a vařte nejdříve 15 minut z jedné strany, poté je převraťte a vařte dalších 15 minut. Po vyndání je propíchněte na několika místech párátkem a poté porcujte režnou nití nebo nakrájejte.
  2. Špaldová mouka v kuchyni:
  3. Špalda je druh pšenice, která je dobře stravitelná i pro děti. Obsahuje hodně bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitamínů. V kuchyni se její zrna využívají obdobně jako kroupy, mouka má oříškovou chuť, která se hodí k přípravě koláčů, sušenek i knedlíků.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Obrázek Pomazánka s dýní Hokkaido

Pomazánka s dýní Hokkaido

Obrázek Horká čokoláda s marshmallow

Horká čokoláda s marshmallow

Obrázek Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Obrázek Nadýchané lívance od Markétky

Nadýchané lívance od Markétky

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Obrázek Vobyčejná polifka

Vobyčejná polifka

Obrázek Zázračný citrón

Zázračný citrón

Obrázek Malinový sirup

Malinový sirup

TOPlist