Hledat

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Potřebné přísady:
  • housek nebo rohlíků (nebojte se i celozrnných)
  • 2 žloutky (mohou být i celá vejce)
  • 1 lžička soli
  • 1 a ½ hrnku hladce namleté špaldové mouky
  • 1 a ½ hrnku hladké nebo polohrubé pšeničné mouky
  • 1 prášek do pečiva (bez fosfátů)
  • 1 a ½ hrnku vody
Postup přípravy:
  1. Pečivo nakrájejte na kostičky a přendejte do větší mísy. Vmíchejte žloutky, sůl, špaldovou i pšeničnou mouku a prášek do pečiva. Postupně přidávejte vodu a vypracujte těsto. To rozdělte na dvě až tři díly podle velikosti vašeho hrnce, a vytvarujte knedlíky. Vložte je do vroucí vody a vařte nejdříve 15 minut z jedné strany, poté je převraťte a vařte dalších 15 minut. Po vyndání je propíchněte na několika místech párátkem a poté porcujte režnou nití nebo nakrájejte.
  2. Špaldová mouka v kuchyni:
  3. Špalda je druh pšenice, která je dobře stravitelná i pro děti. Obsahuje hodně bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitamínů. V kuchyni se její zrna využívají obdobně jako kroupy, mouka má oříškovou chuť, která se hodí k přípravě koláčů, sušenek i knedlíků.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Guacamole

Guacamole

Obrázek Bounty tyčinky

Bounty tyčinky

Obrázek Ovesné banánové sušenky

Ovesné banánové sušenky

Obrázek Vynikající sýrová roláda

Vynikající sýrová roláda

Obrázek Košíčky z banánov plantain

Košíčky z banánov plantain

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Pizza těsto by Romča

Pizza těsto by Romča

Obrázek Rybičková pomazánka zase jinak

Rybičková pomazánka zase jinak

Obrázek Mátový sirup - nevařený

Mátový sirup - nevařený

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Obrázek Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Obrázek Ovesná kaše s ovocem

Ovesná kaše s ovocem

TOPlist