Hledat

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Potřebné přísady:
  • housek nebo rohlíků (nebojte se i celozrnných)
  • 2 žloutky (mohou být i celá vejce)
  • 1 lžička soli
  • 1 a ½ hrnku hladce namleté špaldové mouky
  • 1 a ½ hrnku hladké nebo polohrubé pšeničné mouky
  • 1 prášek do pečiva (bez fosfátů)
  • 1 a ½ hrnku vody
Postup přípravy:
  1. Pečivo nakrájejte na kostičky a přendejte do větší mísy. Vmíchejte žloutky, sůl, špaldovou i pšeničnou mouku a prášek do pečiva. Postupně přidávejte vodu a vypracujte těsto. To rozdělte na dvě až tři díly podle velikosti vašeho hrnce, a vytvarujte knedlíky. Vložte je do vroucí vody a vařte nejdříve 15 minut z jedné strany, poté je převraťte a vařte dalších 15 minut. Po vyndání je propíchněte na několika místech párátkem a poté porcujte režnou nití nebo nakrájejte.
  2. Špaldová mouka v kuchyni:
  3. Špalda je druh pšenice, která je dobře stravitelná i pro děti. Obsahuje hodně bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitamínů. V kuchyni se její zrna využívají obdobně jako kroupy, mouka má oříškovou chuť, která se hodí k přípravě koláčů, sušenek i knedlíků.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pampeliškový sirup by Romča

Pampeliškový sirup by Romča

Obrázek Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Obrázek Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Obrázek Bramborové placky - Želnava

Bramborové placky - Želnava

Obrázek Horká čokoláda s pomerančem

Horká čokoláda s pomerančem

Obrázek Broskve s prosciuttem

Broskve s prosciuttem

Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Vejce na kyselo

Vejce na kyselo

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

TOPlist