Hledat

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Potřebné přísady:
  • 1 1/2 kg hovězí kýty
  • 60 ml olivového oleje + 1 lžíce
  • 1 lžíce sušeného provensálského koření
  • 1 lžíce kuliček pepře
  • 1 lžíce hrubé mořské soli
  • (Možno ochucenou chilli)
  • 1 lžíce hořčičných semínek
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 120 stupňů. Hořčičné semínko, sůl, pepř a provensálské bylinky dáme do hmoždíře a rozdrtíme. Přilijeme olej a smícháme.
  2. Hovězí kýtu potřeme olejem a na velké pánvi zprudka osmahneme ze všech stran dohněda. Pak maso potřeme směsí z hmoždíře, dáme do pekáče a pečeme asi 3 hodiny. Maso je uvnitř lehce růžové. Do úplného propečení pečte déle 4-6 hodin.
  3. Podáváme s upečenými brambory.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Obrázek Malostranské placičky

Malostranské placičky

Obrázek Mrkvovo - bramborové placičky

Mrkvovo - bramborové placičky

Obrázek Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Obrázek Koprová omáčka - super rychlá

Koprová omáčka - super rychlá

Obrázek Moravský vrabec  podle Lucie

Moravský vrabec podle Lucie

Obrázek Květákové placičky

Květákové placičky

Obrázek Slaný závin podle Petry

Slaný závin podle Petry

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

Obrázek Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Obrázek Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Obrázek Luxusní křenová omáčka za pár minut

Luxusní křenová omáčka za pár minut

TOPlist