Hledat

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Potřebné přísady:
  • 1 1/2 kg hovězí kýty
  • 60 ml olivového oleje + 1 lžíce
  • 1 lžíce sušeného provensálského koření
  • 1 lžíce kuliček pepře
  • 1 lžíce hrubé mořské soli
  • (Možno ochucenou chilli)
  • 1 lžíce hořčičných semínek
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 120 stupňů. Hořčičné semínko, sůl, pepř a provensálské bylinky dáme do hmoždíře a rozdrtíme. Přilijeme olej a smícháme.
  2. Hovězí kýtu potřeme olejem a na velké pánvi zprudka osmahneme ze všech stran dohněda. Pak maso potřeme směsí z hmoždíře, dáme do pekáče a pečeme asi 3 hodiny. Maso je uvnitř lehce růžové. Do úplného propečení pečte déle 4-6 hodin.
  3. Podáváme s upečenými brambory.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Houbové placky

Houbové placky

Obrázek Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Obrázek Koprová omáčka - super rychlá

Koprová omáčka - super rychlá

Obrázek Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Obrázek Kartofel kohn - Bavorsko

Kartofel kohn - Bavorsko

Obrázek Šmalduch

Šmalduch

Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

Obrázek Hovězí Stroganoff

Hovězí Stroganoff

Obrázek Štěpánská hovězí pečeně

Štěpánská hovězí pečeně

Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

TOPlist