Hledat

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Potřebné přísady:
  • 1 1/2 kg hovězí kýty
  • 60 ml olivového oleje + 1 lžíce
  • 1 lžíce sušeného provensálského koření
  • 1 lžíce kuliček pepře
  • 1 lžíce hrubé mořské soli
  • (Možno ochucenou chilli)
  • 1 lžíce hořčičných semínek
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 120 stupňů. Hořčičné semínko, sůl, pepř a provensálské bylinky dáme do hmoždíře a rozdrtíme. Přilijeme olej a smícháme.
  2. Hovězí kýtu potřeme olejem a na velké pánvi zprudka osmahneme ze všech stran dohněda. Pak maso potřeme směsí z hmoždíře, dáme do pekáče a pečeme asi 3 hodiny. Maso je uvnitř lehce růžové. Do úplného propečení pečte déle 4-6 hodin.
  3. Podáváme s upečenými brambory.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Obrázek Pražský flamendr (guláš)

Pražský flamendr (guláš)

Obrázek Pizza závin

Pizza závin

Obrázek Losos na medu

Losos na medu

Obrázek Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Obrázek Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Obrázek Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Obrázek Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Obrázek Mleté mix po švýcarsku

Mleté mix po švýcarsku

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Obrázek Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

TOPlist