Hledat

Hrachovka ze žlutého hrášku s pórkem

Potřebné přísady:
  • žlutý hrášek - půl sáčku
  • pórek tak čtvrtka, dávám tu zelenou část
  • olivový olej nebo jiný rostlinného původu
  • mouka
  • sůl
  • pár lžiček domácí vegety
  • koření dle chuti
Postup přípravy:
  1. Hrášek si namočíme na tři hodiny - dělám tak, kvůli plynatosti. Je pak menší riziko :-))))
  2. Z hrášku po třech hodinách vodu slijeme a dáme novou a hrášek v ní propereme. Já toto opakuji několikrát.
  3. V kastrolku si rozpálíme olej a na něj dáme mouku a mícháme. Až nám bude zápražka zlatavět přidáme hrášek bez vody. Zamícháme a přidáme vodu a omytý a nakrájený pórek. Vaříme do změknutí. Dochutíme podle chuti kořením a domácí vegetou.
  4. Pokud máme měkké můžeme takto polévku nechat. Já kvůli nejmenšímu členu naší početné rodiny mixuji tyčovým mixérem. Dospělákům a starším dětem. lze také podávat s opraženou křupavou houstičkou.
  5. Dobrou chuť přeji
Vegetariánské
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Směs alá De Li

Směs alá De Li

Obrázek Quiche brokolicový

Quiche brokolicový

Obrázek Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Obrázek Ľahký  šalát s kuskusom

Ľahký šalát s kuskusom

Obrázek Špagety se sojovým granulátem

Špagety se sojovým granulátem

Obrázek Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

Obrázek 10 receptů na  Smothies - ovocné šťávy jsou vynikající pro vaše tělo

10 receptů na Smothies - ovocné šťávy jsou vynikající pro vaše tělo

Obrázek Brokolicová roláda

Brokolicová roláda

Obrázek Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou

Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou

Obrázek Koláč Bikaina by Romča

Koláč Bikaina by Romča

Obrázek Zapečený plněný lilek od Markétky

Zapečený plněný lilek od Markétky

Obrázek Rýžový nákyp se švestkami

Rýžový nákyp se švestkami

TOPlist