Hledat

Hřejivá indická polévka

Potřebné přísady:
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 3/4 hrnku červené čočky
  • 1 velké masité rajče
  • 3/4 hrnku rajčatové pasaty
  • 1/2 KL koriandrových semínek
  • kousek zázvoru dle chuti
  • chilli paprička dle chuti
  • 1 KL žluté kari pasty
  • 200 ml kokosového mléka
  • limetová šťáva
  • 3 hrnky vody
  • 2 PL kokosového oleje (nebo ghí)
Postup přípravy:
  1. Cibuli a mrkev nakrájíme na drobné kostičky a pomalu je orestujeme na rozpáleném oleji. Po několika minutách restování přidáme koriandrová semínka, strouhaný zázvor a kari pastu a necháme společně zarestovat a rozvonět. Do takto připraveného základu přidáme nakrájené rajče, chilli papričku, čočku a rajčatovou pasatu. Zalijeme vodou a necháme společně cca 30 minut povařit. Hotový základ rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém, který dle chuti dochutíme kokosovým mlékem, limetovou šťávou, solí a pepřem. Servírujeme zakápnuté kokosovým mlékem. Dobrou chuť
  2. Doba přípravy: 35 minut
  3. Počet porcí: 4
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Obrázek Kuřecí kaldoun od Petra

Kuřecí kaldoun od Petra

Obrázek Recept - Dýňová polévka

Recept - Dýňová polévka

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Hříbková polévka

Hříbková polévka

Obrázek Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

Obrázek Krém z Medvědího česneku by Romča

Krém z Medvědího česneku by Romča

Obrázek Boršč

Boršč

Obrázek Kulajda bez kopru podle babičky

Kulajda bez kopru podle babičky

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

TOPlist