Hledat

Hříbková polévka

Potřebné přísady:
  • čerstvé hříbky
  • malá hrst sušených
  • 4 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1,5l drůbežího vývaru
  • 100g másla
  • 1ks smetany na šlehání
  • pažitka na ozdobu
  • bylinky - tymián, petřžel, bazalka, rozmařýn
Postup přípravy:
  1. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme připraveným vývarem a necháme provařit. Houby si pokrájíme, část dáme bokem na ozdobu. Nakrájené houby přidáme do polévky a necháme vařit, přidáme bylinky- ( trochu čerstvé bazalky dáme bokem - do smetany)
  2. Na pánev dáme máslo a na něm orestujeme dozlatova pokrájené hříbky, které jsme si dali bokem na ozdobu. Smetanu vyšleháme, lehce osolíme a přidáme na drobné proužky pokrájenou bazalky. Sušené houby pomixujeme na prach a ještě prosijeme přes sítko.
  3. Polévku nalijeme na talíř, lžící přidáme smetanu, ozdobíme orestovanými hříbky , posypeme nasekanou pažitkou. Na závěr zasypeme houbovým prachem a podáváme.
  4. Dobrou chuť
Polévky

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

Obrázek Kulajda bez kopru podle babičky

Kulajda bez kopru podle babičky

Obrázek Recept - Dýňová polévka

Recept - Dýňová polévka

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek Kuřecí kaldoun od Petra

Kuřecí kaldoun od Petra

Obrázek  Kapustová polévka

Kapustová polévka

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Obrázek Zelňačka

Zelňačka

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Petrželový krém

Petrželový krém

Obrázek Hřejivá indická polévka

Hřejivá indická polévka

TOPlist