Hledat

Hríbové risotto

Povieme si ako pripraviť fajnové risotto. Nie to, suché s kyslou uhorkou, ktoré poznáte z jedální. Super krémové, chuťovo výrazné, mňam.

Potřebné přísady:

Na 2 porcie vám treba toto:

  • 200 g risotto ryža (napr. arborio)
  • 200 g huby (šampióny,hlivy,shitake)
  • 1 cibuľa
  • 1 PL ghee masla
  • Citrónová šťava
  • Himalájska soľ
  • Korenie
  • Cca. 1 L vývaru (kapari, hrsť sušené huby-podľa dostupnosti, dodajú výraznejšiu chuť a vôňu, ak nemáte použite zeleninový vývar, soľ)
Postup přípravy:
  1. Ako prvé si pripravíme vývar. Sušené huby prepláchneme a dáme do vody variť, pridáme pár kapari, soľ a povaríme 5 min. Potom rozmixujeme.
  2. V hrnci, alebo vo woku si na masle orestujeme cibuľu a huby, keď to začne rozvoniavať pridáme ryžu. Krátko orestujeme, pridáme šťavu z citrónu a zalejeme pripraveným vývarom, aby bola ryža ponorená.
  3. Varíme 15 až 20 min, nezakrývame pokrievkou, premiešavame a postupne zalievame vývarom podľa potreby. Ešte soľ a korenie na dochutenie. Hotové risotto je krémove, mierne tekuté.
  4. Môžme pridať petržlenovú vňať, alebo ľubovolnú bylinku.
  5. Dobré žrútstvo!!! ;))
Veganské
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Exotická bábovka

Exotická bábovka

Obrázek Nougat kocky

Nougat kocky

Obrázek Indická Zeleninová polievka

Indická Zeleninová polievka

Obrázek Celozrnné palačinky s uzeným tofu a špenátem - vegan

Celozrnné palačinky s uzeným tofu a špenátem - vegan

Obrázek Pomarančovo-mrkvový koláč

Pomarančovo-mrkvový koláč

Obrázek Citrónovo-badiánove ,,Ovse,,notto

Citrónovo-badiánove ,,Ovse,,notto

Obrázek Kapustová polévka podle De LI

Kapustová polévka podle De LI

Obrázek HurmiKaki puding

HurmiKaki puding

Obrázek Úžasný veganský guláš

Úžasný veganský guláš

Obrázek Avokádový hummus

Avokádový hummus

Obrázek Banánové palacinky s avokádovým tvarohom

Banánové palacinky s avokádovým tvarohom

Obrázek Baklažánové paté

Baklažánové paté

TOPlist