Hledat

Humus s pečenou dýní

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek krájené dýně Hokkaidó
  • 1 hrnek vařená cizrna
  • 1/2 kávové lžičky muškátový ořech
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 kávová lžička kmínu
  • 1 kávová lžička skořice
  • 1 kávová lžička řepkový olej
  • 4 polévkové lžíce dýňové semínka
  • 2 polévkové lžíce tahini
  • 3 polévkové lžíce citronová šťáva
  • 3/4 hrnku vody
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dýni omyjeme, osušíme, posílíme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovém olejem. Pečeme zhruba půl hodiny, vyndáme a necháme vychladnout.
  2. Na pánvičce nasucho opražíme dýňová semínka, polovinu si dáme bokem na ozdobu. Dýňová semínka mám na mysli ta loupaná zelená. Všechny suroviny mimo semínek na ozdobu dáme do mísy a dohladka rozmixujeme. Pokud by se vám zdál humus příliš hustý, přidáním vody ho zjemníte.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Netradiční vykrajovátka která potěší

Netradiční vykrajovátka která potěší

Obrázek Horčice z cukety podle Jitušky

Horčice z cukety podle Jitušky

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Velikonoční perníčky s postupem na zdobení

Velikonoční perníčky s postupem na zdobení

Obrázek Zmrzlina z banánu

Zmrzlina z banánu

Obrázek Listové těsto

Listové těsto

Obrázek Zavařené okurky od Hanky

Zavařené okurky od Hanky

Obrázek Smetanovo-pikaová zmrzlina

Smetanovo-pikaová zmrzlina

Obrázek Mandlové máslo

Mandlové máslo

Obrázek Majolkové šunkové větrníky

Majolkové šunkové větrníky

Obrázek Ďáblova barevná vejce

Ďáblova barevná vejce

Obrázek Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

TOPlist