Hledat

Humus s pečenou dýní

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek krájené dýně Hokkaidó
  • 1 hrnek vařená cizrna
  • 1/2 kávové lžičky muškátový ořech
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 kávová lžička kmínu
  • 1 kávová lžička skořice
  • 1 kávová lžička řepkový olej
  • 4 polévkové lžíce dýňové semínka
  • 2 polévkové lžíce tahini
  • 3 polévkové lžíce citronová šťáva
  • 3/4 hrnku vody
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dýni omyjeme, osušíme, posílíme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovém olejem. Pečeme zhruba půl hodiny, vyndáme a necháme vychladnout.
  2. Na pánvičce nasucho opražíme dýňová semínka, polovinu si dáme bokem na ozdobu. Dýňová semínka mám na mysli ta loupaná zelená. Všechny suroviny mimo semínek na ozdobu dáme do mísy a dohladka rozmixujeme. Pokud by se vám zdál humus příliš hustý, přidáním vody ho zjemníte.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Smaženice

Smaženice

Obrázek Recept - Vaječný koňak jak má být

Recept - Vaječný koňak jak má být

Obrázek Dekorace transferem by Romča

Dekorace transferem by Romča

Obrázek Bounty tyčinky

Bounty tyčinky

Obrázek Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Obrázek Jahodové  máslo

Jahodové máslo

Obrázek DIY Levandulová koupelová sůl

DIY Levandulová koupelová sůl

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek Lískooříškový krém

Lískooříškový krém

Obrázek Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Obrázek Banánovo jahodový crumble

Banánovo jahodový crumble

TOPlist