Hledat

Jablečné lívance

Potřebné přísady:
  • 300 g jablka
  • 1 hrneček mléko
  • 80 g cukr krupice
  • 160 g hrubá mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • olej
  • 2 ks vejce
  • skořice
Postup přípravy:
  1. Žloutky ušleháme s mlékem a cukrem, vmícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme ušlehaný sníh z bílků a oloupaná nastrouhaná jablka. Těsto lijeme na olejem vymazaný lívanečník (nebo pánvičku) a opečeme z obou stran. Hotové lívance podáváme v libovolně zdobené.
  2. U nás se konzumují často s javorovým sirupem.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Obrázek Dýňová omáčka by Romča

Dýňová omáčka by Romča

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Obrázek Sýrová roláda

Sýrová roláda

Obrázek Pétin cuketový nákyp

Pétin cuketový nákyp

Obrázek Broskve s prosciuttem

Broskve s prosciuttem

Obrázek Americké lívance bez kynutí

Americké lívance bez kynutí

Obrázek Banánovo jahodový crumble

Banánovo jahodový crumble

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Obrázek Horúca biela čokoláda

Horúca biela čokoláda

Obrázek Banánové lívance

Banánové lívance

TOPlist