Hledat

Jablečné lívance

Potřebné přísady:
  • 300 g jablka
  • 1 hrneček mléko
  • 80 g cukr krupice
  • 160 g hrubá mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • olej
  • 2 ks vejce
  • skořice
Postup přípravy:
  1. Žloutky ušleháme s mlékem a cukrem, vmícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme ušlehaný sníh z bílků a oloupaná nastrouhaná jablka. Těsto lijeme na olejem vymazaný lívanečník (nebo pánvičku) a opečeme z obou stran. Hotové lívance podáváme v libovolně zdobené.
  2. U nás se konzumují často s javorovým sirupem.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Obrázek Mrkvovo-celerová pomazánka

Mrkvovo-celerová pomazánka

Obrázek Vaječný dort

Vaječný dort

Obrázek Dort půlitr - fotopostup

Dort půlitr - fotopostup

Obrázek Pečený čaj z domácí pekárny

Pečený čaj z domácí pekárny

Obrázek Zázvorový sirup

Zázvorový sirup

Obrázek Domácí knedlík z mikrovlnky

Domácí knedlík z mikrovlnky

Obrázek Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Obrázek Vuřty podle Zbyňka

Vuřty podle Zbyňka

Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

Obrázek Povidla pečená v troubě

Povidla pečená v troubě

Obrázek Brokolicové špalíčky z trouby

Brokolicové špalíčky z trouby

TOPlist