Hledat

Jablečné řezy s pudinkem

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 140 g másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 PL kakaa

Pudink:

  • 350 ml mléka
  • 2 PL cukru krupice
  • 1 vanilkový pudinkový prášek

Dále:

  • 3 jablka
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 PL cukru krupice
Postup přípravy:
  1. Nejprve si očistíme jablka, nakrájíme je na menší kousky, promícháme s cukrem a citronovou šťávou. Pak uvaříme pudink. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Celá vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny (šleháme na nejvyšším stupni), pak snížíme otáčky na nejnižší stupeň a tenkým pramínkem vléváme máslo. Metličkou nebo vařečkou vmícháme prosátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Polovinu těsta natřeme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem, posypeme kousky jablek (bez šťávy, kterou zatím pustí) a lžící rozdělíme na jablka pudink. Do zbývajícího těsta vmícháme kakao a lžící rozdělíme na pudink. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 30 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Broskvová hrníčková buchta

Broskvová hrníčková buchta

Obrázek Zákusek s ořechy

Zákusek s ořechy

Obrázek Pudinkovo-piškotové řezy podle maminky

Pudinkovo-piškotové řezy podle maminky

Obrázek Bezé roláda

Bezé roláda

Obrázek Lehký dezert

Lehký dezert

Obrázek Šup bába

Šup bába

Obrázek Podzimní jablečný koláč

Podzimní jablečný koláč

Obrázek Honzovy buchty

Honzovy buchty

Obrázek Obrácený švédsky koláč

Obrácený švédsky koláč

Obrázek Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Obrázek Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Obrázek Trdelník

Trdelník

TOPlist