Hledat

Jablečný krambl (crumble)

Potřebné přísady:
  • 700 g oloupaných jablek bez jádřince
  • 150 ml vody
  • 2 lžíce cherry (případně rumu nebo podobného alkoholu)
  • 1 lžička skořice

Drobenka:

  • 50 g tmavého cukru
  • 100 g špaldové mouky (nebo třeba celozrnné pšeničné)
  • 100 g ovesných vloček
  • 70 g másla
  • 1 lžička skořice
Postup přípravy:
  1. Jablka nakrájíme na středně velké kusy, podlijeme vodou, přidáme cherry (rum), skořici a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut.
  2. Povolené máslo a všechny ostatní ingredience smícháme a rukou vypracujeme drobenku.
  3. Podušená jablka přemístíme do zapékací mísy, kterou můžeme předem vymazat máslem, a navrstvíme na ně drobenku. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut, dokud nezezlátne povrch. Moučník je sypký, servírovat i konzumovat je nutno lžící / lžičkou, případně zapékat rovnou v menších miskách a servírovat v nich.
  4. Výborný je ještě teplý v kombinaci se zakysanou smetanou!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Výborná kakaová marlenka

Výborná kakaová marlenka

Obrázek Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Obrázek Křehké šátečky

Křehké šátečky

Obrázek Pouťové koláčky - Nahořánky

Pouťové koláčky - Nahořánky

Obrázek Buchty Honzovky by Romča

Buchty Honzovky by Romča

Obrázek Jablečný linecký koláč naší babičky

Jablečný linecký koláč naší babičky

Obrázek Kysnutý koláč s tvarohom a ovocím

Kysnutý koláč s tvarohom a ovocím

Obrázek Melounky - sušenky podle Marušky

Melounky - sušenky podle Marušky

Obrázek Originální Chodské koláče

Originální Chodské koláče

Obrázek Strouhaná buchta

Strouhaná buchta

Obrázek Žravé řezy

Žravé řezy

Obrázek Sušenky z ovesných vloček

Sušenky z ovesných vloček

TOPlist