Hledat

Jablečný krambl (crumble)

Potřebné přísady:
  • 700 g oloupaných jablek bez jádřince
  • 150 ml vody
  • 2 lžíce cherry (případně rumu nebo podobného alkoholu)
  • 1 lžička skořice

Drobenka:

  • 50 g tmavého cukru
  • 100 g špaldové mouky (nebo třeba celozrnné pšeničné)
  • 100 g ovesných vloček
  • 70 g másla
  • 1 lžička skořice
Postup přípravy:
  1. Jablka nakrájíme na středně velké kusy, podlijeme vodou, přidáme cherry (rum), skořici a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut.
  2. Povolené máslo a všechny ostatní ingredience smícháme a rukou vypracujeme drobenku.
  3. Podušená jablka přemístíme do zapékací mísy, kterou můžeme předem vymazat máslem, a navrstvíme na ně drobenku. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut, dokud nezezlátne povrch. Moučník je sypký, servírovat i konzumovat je nutno lžící / lžičkou, případně zapékat rovnou v menších miskách a servírovat v nich.
  4. Výborný je ještě teplý v kombinaci se zakysanou smetanou!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek BE-BE řezy s čokoládou - nepečené, jednoduché a výborné

BE-BE řezy s čokoládou - nepečené, jednoduché a výborné

Obrázek Eskymo dezert bez pečení

Eskymo dezert bez pečení

Obrázek Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Obrázek Kokosové laskonky

Kokosové laskonky

Obrázek Čokoládovo ořechové brownies by Romča

Čokoládovo ořechové brownies by Romča

Obrázek Máslové koláče ze špaldové mouky

Máslové koláče ze špaldové mouky

Obrázek Dort kakaová louka

Dort kakaová louka

Obrázek Slavnostní jablkový dezert

Slavnostní jablkový dezert

Obrázek Višňovo jahodove hrebene

Višňovo jahodove hrebene

Obrázek Míša řezy - odlehčená verze

Míša řezy - odlehčená verze

Obrázek Bílkové řezy s vaječňákem

Bílkové řezy s vaječňákem

Obrázek Bramborové rohlíčky

Bramborové rohlíčky

TOPlist