Hledat

Jablková buchta nebo roláda

Potřebné přísady:
  • 400g hladké mouky
  • 50g másla můžete nahradit i jiným tukem
  • 70g cukru
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • asi1/8 litru mléka
Postup přípravy:
  1. Jablka a cukr se skořicí, trochu másla. Do mouky dáme prášek do pečiva ,cukr a promícháme. Rozdrobíme tuk, dáme vejce a mléko, vypracujeme těsto. Pokud je potřeba přidáme více mléka. Těsto necháme pod mísou odpočívat, zatím si nastrouháme jablka.
  2. Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme placku a dáme na lehce vymazaný plech. Jen to potřu papírem od mála. Dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí, přiklopíme druhou vyválenou plackou. Pečeme při 180 dorůžova, ještě horké lehce potřeme máslem.
  3. Toto těsto můžeme i stočit do rolády a pak upečené a chladné krájíme na kolečka.
  4. Šlehačku a ovoce přidáme pro slavnostnější příležitost.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Valašský frgál

Valašský frgál

Obrázek Jahodový nepečený zákusok

Jahodový nepečený zákusok

Obrázek Cheesecake brownies

Cheesecake brownies

Obrázek Banánová roládka

Banánová roládka

Obrázek Skořicové švýcarky

Skořicové švýcarky

Obrázek Výborné nadýchané koblihy

Výborné nadýchané koblihy

Obrázek Sváteční tvarohová štola

Sváteční tvarohová štola

Obrázek Větrník na plech

Větrník na plech

Obrázek Red velvet cake

Red velvet cake

Obrázek Zákusek s ořechy

Zákusek s ořechy

Obrázek Buchta Otesánek

Buchta Otesánek

Obrázek Ovocný koláč z jogurtového těsta

Ovocný koláč z jogurtového těsta

TOPlist