Hledat

Jablková buchta nebo roláda

Potřebné přísady:
  • 400g hladké mouky
  • 50g másla můžete nahradit i jiným tukem
  • 70g cukru
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • asi1/8 litru mléka
Postup přípravy:
  1. Jablka a cukr se skořicí, trochu másla. Do mouky dáme prášek do pečiva ,cukr a promícháme. Rozdrobíme tuk, dáme vejce a mléko, vypracujeme těsto. Pokud je potřeba přidáme více mléka. Těsto necháme pod mísou odpočívat, zatím si nastrouháme jablka.
  2. Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme placku a dáme na lehce vymazaný plech. Jen to potřu papírem od mála. Dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí, přiklopíme druhou vyválenou plackou. Pečeme při 180 dorůžova, ještě horké lehce potřeme máslem.
  3. Toto těsto můžeme i stočit do rolády a pak upečené a chladné krájíme na kolečka.
  4. Šlehačku a ovoce přidáme pro slavnostnější příležitost.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dort kakaová louka

Dort kakaová louka

Obrázek Koláč Tirol

Koláč Tirol

Obrázek Borůvkové piškotové řezy

Borůvkové piškotové řezy

Obrázek Kefírová buchta - hrníčková

Kefírová buchta - hrníčková

Obrázek Zákusek Kafáč

Zákusek Kafáč

Obrázek Punčové rezy

Punčové rezy

Obrázek Čokoládovo-čerešňové rezy

Čokoládovo-čerešňové rezy

Obrázek Banánové Cupcakes

Banánové Cupcakes

Obrázek Ovocný koláč, který vás dostane

Ovocný koláč, který vás dostane

Obrázek Citrónový cheesecake

Citrónový cheesecake

Obrázek Tvarohové řezy s kokosem

Tvarohové řezy s kokosem

Obrázek Oblíbená buchta

Oblíbená buchta

TOPlist