Hledat

Jahodová buchta

Potřebné přísady:
  • 200g hladká mouka
  • 200g cukr
  • 120g máslo
  • 60g zakysaná smetana
  • 60g podmáslí
  • 3ks vejce
  • 360g jahody
  • kávová lžička vanilkového extraktu nebo vnitřek z vanilky
  • kávová lžička prášek do pečiva
  • špetka soli
  • cukr krupice na posypání
Postup přípravy:
  1. Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme vejce a promícháme, přidáme vanilku. Do jiné mísy si prosijeme mouku smícháním s práškem do pečiva a solí. Zakysanku prošleháme s podmáslím a po kouskách přidáváme na střídačku s máslem a věci do mouky. Pořádně promícháme. Přidáme jahody a opět promícháme. Uhladíme a posypeme krupicovým cukrem.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minutek dozlatova. Zda máme hotovo zjistíme špejlí. Špejlí zapíchneme do buchty na několika místech a nesmíme na no mít po vytažení syrové těsto. Měla by zůstat krásné suchá. Pokud máme hotovo necháme vychladnout, nejlépe na mřížce.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Obrázek Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Obrázek Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Obrázek Švestková bublanina s mákem

Švestková bublanina s mákem

Obrázek Medový koláč s jablky

Medový koláč s jablky

Obrázek Žravé řezy

Žravé řezy

Obrázek Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Obrázek Odpalované banánky

Odpalované banánky

Obrázek Sušenky - Krásné ráno

Sušenky - Krásné ráno

Obrázek Jahodové duhové řezy podle Zorky

Jahodové duhové řezy podle Zorky

Obrázek Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Obrázek Skořicové úlky

Skořicové úlky

TOPlist