Hledat

Jahodová marmeláda od Renatky

Na množství asi 4 kg potřebujete:

Potřebné přísady:
  • 2 kg omytých a lístků zbavených jahod
  • 2 citrony
  • 2 kg krystalového cukru
  • 1 lžička soli
Postup přípravy:
  1. Jahody mají dost pektinu takže ani nepotřebujeme pektogel a marmeláda krásně s cukrem zhoustne.
  2. Do hrnce dáme pokrájené jahody, šťávu a najemno nakrájenou kůru z citronů. Za stáleho míchání mírně prohříváme až začnou pouštět šťávu. Přivedeme k varu. Přidáme cukr a sůl a vaříme do zhoustnutí asi 15-20 minut. Odstavíme z ohně a necháme 1 hodinu stát. Nalijeme do sklenic, otřeme hrdlo i víčko, aby k sobě pěkně přilnuli a uzavřeme a otočíme dnem vzhůru a necháme vystydnout. Pak už stačí jen označit cedulkou
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Obrázek Domácí nanuky ala míša

Domácí nanuky ala míša

Obrázek Povidla pečená v troubě

Povidla pečená v troubě

Obrázek Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Obrázek Máslové sušenky s kardamomem

Máslové sušenky s kardamomem

Obrázek Slaný karamel

Slaný karamel

Obrázek Renovace starého okna by Romča

Renovace starého okna by Romča

Obrázek Filetovaný pomeranč

Filetovaný pomeranč

Obrázek Ovesná kaše s ovocem

Ovesná kaše s ovocem

TOPlist