Hledat

Jahodová marmeláda od Renatky

Na množství asi 4 kg potřebujete:

Potřebné přísady:
  • 2 kg omytých a lístků zbavených jahod
  • 2 citrony
  • 2 kg krystalového cukru
  • 1 lžička soli
Postup přípravy:
  1. Jahody mají dost pektinu takže ani nepotřebujeme pektogel a marmeláda krásně s cukrem zhoustne.
  2. Do hrnce dáme pokrájené jahody, šťávu a najemno nakrájenou kůru z citronů. Za stáleho míchání mírně prohříváme až začnou pouštět šťávu. Přivedeme k varu. Přidáme cukr a sůl a vaříme do zhoustnutí asi 15-20 minut. Odstavíme z ohně a necháme 1 hodinu stát. Nalijeme do sklenic, otřeme hrdlo i víčko, aby k sobě pěkně přilnuli a uzavřeme a otočíme dnem vzhůru a necháme vystydnout. Pak už stačí jen označit cedulkou
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Humus s pečenou dýní

Humus s pečenou dýní

Obrázek Zmrzlina z banánu

Zmrzlina z banánu

Obrázek Tříbarevné jednohubky

Tříbarevné jednohubky

Obrázek Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Obrázek Vejce na kyselo

Vejce na kyselo

Obrázek Grepové smoothie - Ranní probuzení

Grepové smoothie - Ranní probuzení

Obrázek Domácí tortily by Romča

Domácí tortily by Romča

Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

Obrázek Domácí nanuky ala míša

Domácí nanuky ala míša

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

Obrázek Nejlepší pálenka - samohonka

Nejlepší pálenka - samohonka

TOPlist