Hledat

Jahodová marmeláda od Renatky

Na množství asi 4 kg potřebujete:

Potřebné přísady:
  • 2 kg omytých a lístků zbavených jahod
  • 2 citrony
  • 2 kg krystalového cukru
  • 1 lžička soli
Postup přípravy:
  1. Jahody mají dost pektinu takže ani nepotřebujeme pektogel a marmeláda krásně s cukrem zhoustne.
  2. Do hrnce dáme pokrájené jahody, šťávu a najemno nakrájenou kůru z citronů. Za stáleho míchání mírně prohříváme až začnou pouštět šťávu. Přivedeme k varu. Přidáme cukr a sůl a vaříme do zhoustnutí asi 15-20 minut. Odstavíme z ohně a necháme 1 hodinu stát. Nalijeme do sklenic, otřeme hrdlo i víčko, aby k sobě pěkně přilnuli a uzavřeme a otočíme dnem vzhůru a necháme vystydnout. Pak už stačí jen označit cedulkou
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí müsli s ořechy

Domácí müsli s ořechy

Obrázek Nadýchané lívance od Markétky

Nadýchané lívance od Markétky

Obrázek Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

Obrázek Smaženice

Smaženice

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Obrázek Zázračný citrón

Zázračný citrón

Obrázek Pizza těsto by Romča

Pizza těsto by Romča

Obrázek Lískooříškový krém

Lískooříškový krém

Obrázek Velikonoční nádivka s kopřivami

Velikonoční nádivka s kopřivami

Obrázek Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

TOPlist