Hledat

Jahodová marmeláda od Renatky

Na množství asi 4 kg potřebujete:

Potřebné přísady:
  • 2 kg omytých a lístků zbavených jahod
  • 2 citrony
  • 2 kg krystalového cukru
  • 1 lžička soli
Postup přípravy:
  1. Jahody mají dost pektinu takže ani nepotřebujeme pektogel a marmeláda krásně s cukrem zhoustne.
  2. Do hrnce dáme pokrájené jahody, šťávu a najemno nakrájenou kůru z citronů. Za stáleho míchání mírně prohříváme až začnou pouštět šťávu. Přivedeme k varu. Přidáme cukr a sůl a vaříme do zhoustnutí asi 15-20 minut. Odstavíme z ohně a necháme 1 hodinu stát. Nalijeme do sklenic, otřeme hrdlo i víčko, aby k sobě pěkně přilnuli a uzavřeme a otočíme dnem vzhůru a necháme vystydnout. Pak už stačí jen označit cedulkou
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Obrázek Klobáskové koláčky

Klobáskové koláčky

Obrázek Sýrová roláda

Sýrová roláda

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

Obrázek Ovesná kaše s ovocem

Ovesná kaše s ovocem

Obrázek Domácí knedlík z mikrovlnky

Domácí knedlík z mikrovlnky

Obrázek Domácí máslo - živočišné

Domácí máslo - živočišné

Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Langoše

Langoše

Obrázek Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

TOPlist