Hledat

Jahodová panna cotta

Potřebné přísady:
  • 200 g jahod
  • 70 g cukru
  • 100 ml vody
  • 6 plátkov želatíny
  • 150 ml smotany na varenie-10%
  • 250 ml smotany na šlahanie
Postup přípravy:
  1. Želatínu si namočíme podľa postupu do studenej vody na 10 minút. Do hrnca dáme vodu a cukor.
  2. Pridáme umyté a na kúsky nakrájané jahody a všetko spolu uvaríme,zredukujeme na polovicu.
  3. Pridáme smotanu na varenie. Necháme prejsť varom a necháme skoro vychladnúť ado skoro vychladnúteho primiešame želatínu, troška zahrejeme, ale len toľko, aby sa želatína rozpustila,NEVARÍME!!!! Necháme úplne vychladnúť.
  4. Vyšľaháme si smotanu a vmiešame ju do jahodovej hmoty. Rozlejeme do formičiek a dáme stuhnúť do chladničky.
  5. Výborne chutí s jahodovou omáčkou :))
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Podzimní jablečný koláč

Podzimní jablečný koláč

Obrázek Linecké koláčky s tvarohem

Linecké koláčky s tvarohem

Obrázek Svatomartinské rohlíčky

Svatomartinské rohlíčky

Obrázek Strouhaný tvarohový koláč

Strouhaný tvarohový koláč

Obrázek Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Obrázek Křehký bramborový závin s mákem

Křehký bramborový závin s mákem

Obrázek Tvarohová zebra

Tvarohová zebra

Obrázek Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Obrázek Bublanina - moc dobrá a jednoduchá

Bublanina - moc dobrá a jednoduchá

Obrázek Závin se šimlovým mazáním - ( Maleč )

Závin se šimlovým mazáním - ( Maleč )

Obrázek Trubičky poctivé domácí

Trubičky poctivé domácí

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

TOPlist