Hledat

Jahodová panna cotta

Potřebné přísady:
  • 200 g jahod
  • 70 g cukru
  • 100 ml vody
  • 6 plátkov želatíny
  • 150 ml smotany na varenie-10%
  • 250 ml smotany na šlahanie
Postup přípravy:
  1. Želatínu si namočíme podľa postupu do studenej vody na 10 minút. Do hrnca dáme vodu a cukor.
  2. Pridáme umyté a na kúsky nakrájané jahody a všetko spolu uvaríme,zredukujeme na polovicu.
  3. Pridáme smotanu na varenie. Necháme prejsť varom a necháme skoro vychladnúť ado skoro vychladnúteho primiešame želatínu, troška zahrejeme, ale len toľko, aby sa želatína rozpustila,NEVARÍME!!!! Necháme úplne vychladnúť.
  4. Vyšľaháme si smotanu a vmiešame ju do jahodovej hmoty. Rozlejeme do formičiek a dáme stuhnúť do chladničky.
  5. Výborne chutí s jahodovou omáčkou :))
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Obrázek Kokosový řez se šlehačkou

Kokosový řez se šlehačkou

Obrázek Sušenky z ovesných vloček

Sušenky z ovesných vloček

Obrázek Tvarohová zebra

Tvarohová zebra

Obrázek Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Obrázek Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Obrázek Maková kolečka z pohankouvé mouky podle paní Jany

Maková kolečka z pohankouvé mouky podle paní Jany

Obrázek Margot řezy

Margot řezy

Obrázek Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Obrázek Táč s jahodami

Táč s jahodami

Obrázek Šneci z kynutého těsta s pudinkem a povidlím

Šneci z kynutého těsta s pudinkem a povidlím

Obrázek Ovocné řezy od Ivanky

Ovocné řezy od Ivanky

TOPlist