Hledat

Jahodová panna cotta

Potřebné přísady:
  • 200 g jahod
  • 70 g cukru
  • 100 ml vody
  • 6 plátkov želatíny
  • 150 ml smotany na varenie-10%
  • 250 ml smotany na šlahanie
Postup přípravy:
  1. Želatínu si namočíme podľa postupu do studenej vody na 10 minút. Do hrnca dáme vodu a cukor.
  2. Pridáme umyté a na kúsky nakrájané jahody a všetko spolu uvaríme,zredukujeme na polovicu.
  3. Pridáme smotanu na varenie. Necháme prejsť varom a necháme skoro vychladnúť ado skoro vychladnúteho primiešame želatínu, troška zahrejeme, ale len toľko, aby sa želatína rozpustila,NEVARÍME!!!! Necháme úplne vychladnúť.
  4. Vyšľaháme si smotanu a vmiešame ju do jahodovej hmoty. Rozlejeme do formičiek a dáme stuhnúť do chladničky.
  5. Výborne chutí s jahodovou omáčkou :))
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Terčiny Olé řezy

Terčiny Olé řezy

Obrázek Oříšková ňadérka

Oříšková ňadérka

Obrázek Jahodové tiramisu pohár

Jahodové tiramisu pohár

Obrázek Bábovka z mikrovlnné trouby - hotovo za 3 minuty

Bábovka z mikrovlnné trouby - hotovo za 3 minuty

Obrázek Kefírová bleskovka s ovocem

Kefírová bleskovka s ovocem

Obrázek Mousse au chocolat

Mousse au chocolat

Obrázek Jednoduchá maškrta za ktorou se len zapráší

Jednoduchá maškrta za ktorou se len zapráší

Obrázek Máčené kokosové tyčky

Máčené kokosové tyčky

Obrázek Banánové placičky

Banánové placičky

Obrázek Fit Míša řezy

Fit Míša řezy

Obrázek Tvarohový cheesecake s fíky a karamelem podle paní Jany

Tvarohový cheesecake s fíky a karamelem podle paní Jany

Obrázek Nugátový zákusok so šľahačkou

Nugátový zákusok so šľahačkou

TOPlist