Hledat

Jahodový pěnový dort

Potřebné přísady:

na formu o průměru 24 cm

Sušenkový základ:

  • 250 g máslových sušenek
  • 80 g másla

Náplň:

  • 500 g + 750 g jahod
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 140 g cukru krupice
  • 2 lžíce želatiny v prášku
  • jahody na ozdobu
Postup přípravy:

Sušenkový základ:

  1. Sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem a pořádně promícháme. Vzniklou směs nasypeme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili potravinářskou fólií, pořádně umačkáme a dáme péct do trouby na 180 stupních na 10 minut. Necháme vychladnout.

Náplň:

  1. 500 g jahod rozmixujeme s polovinou cukru a propasírujeme. K jahodám přidáme želatinu a necháme ji 10 minut nabobtnat. Poté směs zahříváme na mírném ohni, dokud se želatina zcela nerozpustí. Směs se nesmí vařit. K jahodové směsi přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali zbytek cukru, a vyšlehanou smetanu ke šlehání a promícháme tak, aby se vše spojilo dohromady. Na sušenkový základ vyskládáme špičkou nahoru jahody. Na jahody nalijeme náplň. Dort necháme nejlépe přes noc ztuhnout v lednici.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mechová dvoubarevná bábovka

Mechová dvoubarevná bábovka

Obrázek Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Obrázek Sušenky Hello kitty z lineckého těsta

Sušenky Hello kitty z lineckého těsta

Obrázek Míša řezy s mořskou solí

Míša řezy s mořskou solí

Obrázek Tvarohové řezy s kokosem

Tvarohové řezy s kokosem

Obrázek Jogurtovka tygrovaná

Jogurtovka tygrovaná

Obrázek Míša dort

Míša dort

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Závin se šimlovým mazáním - ( Maleč )

Závin se šimlovým mazáním - ( Maleč )

Obrázek Torta z bieleho jogurtu

Torta z bieleho jogurtu

Obrázek Sušenky - Krásné ráno

Sušenky - Krásné ráno

Obrázek Hrušková bábovka

Hrušková bábovka

TOPlist