Hledat

Jahodový pěnový dort

Potřebné přísady:

na formu o průměru 24 cm

Sušenkový základ:

  • 250 g máslových sušenek
  • 80 g másla

Náplň:

  • 500 g + 750 g jahod
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 140 g cukru krupice
  • 2 lžíce želatiny v prášku
  • jahody na ozdobu
Postup přípravy:

Sušenkový základ:

  1. Sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem a pořádně promícháme. Vzniklou směs nasypeme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili potravinářskou fólií, pořádně umačkáme a dáme péct do trouby na 180 stupních na 10 minut. Necháme vychladnout.

Náplň:

  1. 500 g jahod rozmixujeme s polovinou cukru a propasírujeme. K jahodám přidáme želatinu a necháme ji 10 minut nabobtnat. Poté směs zahříváme na mírném ohni, dokud se želatina zcela nerozpustí. Směs se nesmí vařit. K jahodové směsi přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali zbytek cukru, a vyšlehanou smetanu ke šlehání a promícháme tak, aby se vše spojilo dohromady. Na sušenkový základ vyskládáme špičkou nahoru jahody. Na jahody nalijeme náplň. Dort necháme nejlépe přes noc ztuhnout v lednici.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kakaová buchta s tvarohem

Kakaová buchta s tvarohem

Obrázek Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Obrázek Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Obrázek Banánový dort

Banánový dort

Obrázek Citronové řezy z celého citronu

Citronové řezy z celého citronu

Obrázek Kilimandžáro

Kilimandžáro

Obrázek Zamotané Koláče

Zamotané Koláče

Obrázek Semifreddo s ořechy

Semifreddo s ořechy

Obrázek Tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Obrázek Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Obrázek Rumburak

Rumburak

Obrázek Punčové rezy

Punčové rezy

TOPlist