Hledat

Jahodový tunel

Potřebné přísady:
  • 250g čerstvých jahod
  • 400g zakysané smetany
  • 70g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilinového cukru
  • 1 balíček želatinového ztužovače
  • 100ml vody
  • dětské nebo dlouhé cukrářské piškoty
Postup přípravy:
  1. Na přípravu krému nakrájíme 2-3 jahody na plátky, zbytek jahod nakrájíme na malé kousky. Zakysanou smetanu, cukr a vanilinový cukr smícháme a přimícháme nakrájené jahody. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do připraveného jahodového krému. Důkladně zamícháme.
  2. Spodek chlebové formy nebo formy na srnčí hřbet (30 x 11 cm) poklademe plátky jahod. Nalijeme jahodový krém a na vrch položíme nahusto piškoty. Dáme na 1 hod ztuhnout. Před podáváním vyklopíme a nakrájíme na plátky. Skladujeme v chladničce.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Obrázek Rebarborový koláč s pudinkem

Rebarborový koláč s pudinkem

Obrázek Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

Obrázek Skořicový kringel by Romča

Skořicový kringel by Romča

Obrázek Karamelové smetanové řezy

Karamelové smetanové řezy

Obrázek Kváskové vafle

Kváskové vafle

Obrázek Jednoduchý ořechový koláč

Jednoduchý ořechový koláč

Obrázek Bounty řezy od Sussan

Bounty řezy od Sussan

Obrázek Mrkvový dort

Mrkvový dort

Obrázek Mille foglie d'autunno - italský zákusek

Mille foglie d'autunno - italský zákusek

Obrázek Mriežková torta

Mriežková torta

Obrázek Torta ai Lamponi - Malinový dort

Torta ai Lamponi - Malinový dort

TOPlist