Hledat

Jahodový tunel

Potřebné přísady:
  • 250g čerstvých jahod
  • 400g zakysané smetany
  • 70g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilinového cukru
  • 1 balíček želatinového ztužovače
  • 100ml vody
  • dětské nebo dlouhé cukrářské piškoty
Postup přípravy:
  1. Na přípravu krému nakrájíme 2-3 jahody na plátky, zbytek jahod nakrájíme na malé kousky. Zakysanou smetanu, cukr a vanilinový cukr smícháme a přimícháme nakrájené jahody. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do připraveného jahodového krému. Důkladně zamícháme.
  2. Spodek chlebové formy nebo formy na srnčí hřbet (30 x 11 cm) poklademe plátky jahod. Nalijeme jahodový krém a na vrch položíme nahusto piškoty. Dáme na 1 hod ztuhnout. Před podáváním vyklopíme a nakrájíme na plátky. Skladujeme v chladničce.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cuketový koláč se švestkami, mákem a ořechy

Cuketový koláč se švestkami, mákem a ořechy

Obrázek Jahodová maškrta

Jahodová maškrta

Obrázek Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Obrázek Hraběnčiny řezy se švestkami

Hraběnčiny řezy se švestkami

Obrázek Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Obrázek Propletené nutelové bochánky

Propletené nutelové bochánky

Obrázek Jahodové řezy Mrož

Jahodové řezy Mrož

Obrázek Sypaný makový koláč s jablky

Sypaný makový koláč s jablky

Obrázek Jemná máslová bábovka

Jemná máslová bábovka

Obrázek Šlehačkové rohlíčky - fantastické

Šlehačkové rohlíčky - fantastické

Obrázek Skořicové uzlíčky

Skořicové uzlíčky

Obrázek Ořechovo-medové řezy od Jarušky

Ořechovo-medové řezy od Jarušky

TOPlist