Hledat

Jarní vegetariánský kastrůlek

Potřebné přísady:

Na knedlíky

  • 100g mouka s kypřícím práškem
  • 50g másla při pokojové teplotě, na kusy
  • 50g zralý čedar, jemně nastrouhaný
  • 3 lžíce jemně nasekané petrželky

Pro kastrolu

  • 3 lžíce light olivového oleje
  • 8 šalotky, oloupané a nakrájené na poloviny podélně
  • 250g malých nových brambor
  • 3 oloupané stroužky česneku, nakrájíme na poloviny podélně
  • 200g baby karotka
  • 2-3 fenykl cibule (asi 500 g celkové hmotnosti), z nichž každý nakrájíme na 8 klínů
  • 600ml vroucí zeleninového vývaru
  • 300g ovocné bílé víno, například Sauvignon Blanc nebo Pinot Grigio
  • špetka muscovado cukru
  • ½ lžičky light sójové omáčky
  • 200g zelené fazolky
  • 250g kaštan houby
  • 200g baby cukety, každý nakrájíme na 4 kusy
  • 2 lžičky kukuřičné mouky
  • ½ čerstvé červené chilli
  • 1 polévková lžíce nasekané pažitky
Postup přípravy:
  1. Knedlíky - vetřete mouku a máslo dohromady. Vmíchejte sýr, petržel a sůl a pepř a dejte stranou.
  2. Rozehřejte olej ve velké pánvi nebo kastrolu (asi 3,5 l) , pak přidejte polovinu šalotky. Orestujte po dobu 2-3 minut dokud nezezlátne. Nyní stále pracuje na poměrně vysokou teplotu, přidáme brambory a opět restujeme, asi 5-7 minut, za stálého míchání dřevěnou vařečkou. Přidejte česnek, mrkev a fenykl, a opětně restujeme. Nalijte trošku vody, spolu s většinou z vína, pak vmíchejte cukr a sójovou omáčkou a přiveďte k varu. Vaříme zakryté 10 minut.
  3. Vmíchá se asi 2 lžíce vody do knedlíků - směsi aby vzniklo měkké těsto. Vytvoříme malé kousky, aby vzniklo 20-25 knedlíků, poté vytvarujte kolečka o velikosti cherry rajčat. Přidejte zelené fazolky a dusíme 5 minut, pak přidejte houby a cukety. Vmíchejte kukuřičnou mouku do zbývajícího vína, dokud se nerozpustí, poté zamíchejte do kastrolu, dokud nezhoustne. Přiveďte k varu, dobře promíchejte a pak opatrně umístěte knedlíky na vrcholu. Zakryjte pánev pokličkou a dusíme mírně asi 15 minut, dokud knedlíky nevyrostou a nebudou hotové, a guláš je bohatý a hustý a zelenina příjemně měkká.
  4. Mix chilli a bylinek spolu v malé misce promícháme a nasypeme na vrchjídla v kastrolu.
  5. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bylinkové tofu placičky s kaší by Romča

Bylinkové tofu placičky s kaší by Romča

Obrázek Cuketový gulášek

Cuketový gulášek

Obrázek Zdravé mlsáníčko

Zdravé mlsáníčko

Obrázek Buchtičky se šodó by Romča

Buchtičky se šodó by Romča

Obrázek Čočkový salát s uzeným tempehem

Čočkový salát s uzeným tempehem

Obrázek Plněná vegetariáská cuketa

Plněná vegetariáská cuketa

Obrázek Koláč Bikaina by Romča

Koláč Bikaina by Romča

Obrázek Zapečený plněný lilek od Markétky

Zapečený plněný lilek od Markétky

Mrkvová polévka se zázvorem

Obrázek Mungovňačka - zdravá polévka

Mungovňačka - zdravá polévka

Obrázek Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Obrázek Horké ovoce

Horké ovoce

TOPlist