Hledat

Kefírová buchta užasná

Potřebné přísady:
  • 100 g polohrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • 120 g cukru krupice
  • 1 lžíce sody
  • 2 lžíce kakaa
  • 200 ml oleje
  • 500 ml kefíru
  • 1 vejce

Poleva:

  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy:
  1. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přimícháme ostatní a těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme (180°C, 20-25 minut). Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni, smícháme se smetanou a rozetřeme na vychladlý moučník. Po zatuhnutí krájíme na řezy.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Medvídci

Medvídci

Obrázek Žerbo rezy

Žerbo rezy

Obrázek Karamelové smetanové řezy

Karamelové smetanové řezy

Obrázek Jablečný dort s piškoty

Jablečný dort s piškoty

Obrázek Banánové řezy

Banánové řezy

Obrázek Jablečný páj

Jablečný páj

Obrázek Valašský frgál

Valašský frgál

Obrázek Galettes s rebarborou a jahodami

Galettes s rebarborou a jahodami

Obrázek Dortíčky s jahodami

Dortíčky s jahodami

Obrázek Kefírová bleskovka s ovocem

Kefírová bleskovka s ovocem

Obrázek Pudinkový řez se skořicí

Pudinkový řez se skořicí

Obrázek Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

TOPlist