Hledat

Kilimandžáro

Potřebné přísady:
  • 6 vajec
  • 150g krupicového cukru
  • 150g polohrubej múky
  • 1 čokoládový puding
  • 2 PL kakaa
  • pol PDP
  • na potretie:marhuľový džem
  • 2 mäkké tvarohy
  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 4PL práškového cukru( podľa chuti)
  • 2 želatínové ztužovače
  • 450g kompotovaných broskýň s nálevom
Postup přípravy:
  1. Z oddelených bielkov ušľaháme pevný sneh,zašľaháme do neho cukor,žĺtky a nakoniec vmiešame múku premiešanú s pudingom a práškom do pečiva.Cesto nalejeme do formy s priemerom 24cm a pri 170C ju pečieme cca 30min.
  2. Náplň: Tvaroh,smotanu(nešľahanú) a cukor aj vanilkový dobre vyšľaháme,vmiešame nadrobno nakrájané broskyne(dve polovičky si odložíme),podľa návodu pripravíme želatínový stužovač a do tvarohovej hmoty ho vmiešame. Náplň preložíme do misky o priemere asi 20cm vystlanej fóliou a necháme vychladiť. Studenú piškótu prekrojíme na dve polovice.
  3. Jeden plát potrieme džemom a vyklopíme z misky tuhú náplň.Druhý plát rozdelíme na 16 trojuholníkov,každý zospodu navlhčíme v brosk.sirupe a postupne priložíme k bokom náplne a mierne ohneme.Nakoniec tortu posypeme práškovým cukrom.
  4. Dobrú chuť :)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Strouhaný koláč s kokosovým tvarohem

Strouhaný koláč s kokosovým tvarohem

Obrázek Žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky

Obrázek Hruškový koláč s mandlovou náplní

Hruškový koláč s mandlovou náplní

Obrázek Bublanina s mandlemi

Bublanina s mandlemi

Obrázek Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Obrázek Roláda s ořechy

Roláda s ořechy

Obrázek Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

Obrázek Buchty Honzovky by Romča

Buchty Honzovky by Romča

Obrázek Lehký dezert

Lehký dezert

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Homerovo kolo

Homerovo kolo

Obrázek Štavnatý perník s meruňkami

Štavnatý perník s meruňkami

TOPlist