Hledat

Kiwi řezy

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 200 g cukr krupice
  • 200 g mouka polohrubá
  • 100 ml olej
  • trochu mléko
  • 1 prášek do pečiva

Náplň:

  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 smetana zakysaná
  • 1 cukr vanilkový
  • 3 kiwi

Poleva:

  • 1 pudink vanilkový
  • 200 ml sirup kiwi
  • 300 ml voda
  • 50 g cukr krupice
Postup přípravy:
  1. V míse metličkou vyšleháme žloutky s cukrem. Přidáme olej a pomalu přimícháváme mouku s práškem do pečiva. Podle potřeby přilijeme mléko. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
  2. Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Pečeme při 160 °C asi 30-35 min.
  3. Vyšleháme smetanu ke šlehání a smícháme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Natřeme na vychladlý piškot.
  4. Kiwi oloupeme a nakrájíme na kolečka. Poklademe je na smetanovou vrstvu.
  5. Na polevu promícháme v hrnci vodu, cukr a kiwi sirup, přidáme pudinkový prášek a přivedeme k varu. Vaříme několik minut, dokud poleva nezhoustne (jako pudink). Nakonec nalijeme na řezy a necháme vychladit v ledničce.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Višňovo jahodove hrebene

Višňovo jahodove hrebene

Obrázek Mille foglie d'autunno - italský zákusek

Mille foglie d'autunno - italský zákusek

Obrázek Koláč s citronovým krémem a jahodami

Koláč s citronovým krémem a jahodami

Obrázek Buchtičky ze Šumavy od babičky

Buchtičky ze Šumavy od babičky

Obrázek Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Obrázek Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Obrázek Skořicoví šneci z kynutého těsta

Skořicoví šneci z kynutého těsta

Obrázek Propadlá buchta

Propadlá buchta

Obrázek Jablková krémeška

Jablková krémeška

Obrázek Ořechové řezy

Ořechové řezy

Obrázek Pudinkáče s malinovým pudinkem a sněhem

Pudinkáče s malinovým pudinkem a sněhem

Obrázek Řezy Margot

Řezy Margot

TOPlist