Hledat

Kokosník

Potřebné přísady:
  • 300g polohrubé mouky
  • 250g cukr moučka
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička mleté kávy
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/4 litru vlažného mléka
  • 100g rozpuštěného másla
  • 3 lžíce oleje
  • 2 celá vejce

Poleva:

  • 250g moučkového cukru
  • 100g rozpuštěného másla
  • 1 lžíce kakaa
  • 6 lžic rumu (ohřejte v mikrovlnce) nebo rumové aroma to neohříváme

Na posypání:

  • strouhaný kokos
Postup přípravy:
  1. Smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a kávu. Do suché směsi přidejte mléko, změklé máslo, olej a vejce a promíchejte tak aby vznikla vláčná hmota bez hrudek. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme. Zda je buchta hotová poznáme tak, že do ní píchneme špejlí.
  2. Poleva:
  3. Máslo rozpustíme v kastrůlku a přidáme cukr a kakao a mícháme než se nám vše spojí. Nakonec přidáme rum nebo rumové aroma.
  4. Na horkou buchtu polevu nalijte a rovnoměrně rozetřete. Na ozdobu ještě posypejte kokosem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Věnečky pouze ze 3 vajec

Věnečky pouze ze 3 vajec

Obrázek Propletené nutelové bochánky

Propletené nutelové bochánky

Obrázek Čarodějnické prsty

Čarodějnické prsty

Obrázek Kynutý rebarborový koláč

Kynutý rebarborový koláč

Obrázek Malinový ombré dort

Malinový ombré dort

Obrázek Banánové placičky

Banánové placičky

Obrázek Ovocný dort podle Hanky Soudné

Ovocný dort podle Hanky Soudné

Obrázek Galettes s ovocem

Galettes s ovocem

Obrázek Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Obrázek Lahodná tortička z acidka

Lahodná tortička z acidka

Obrázek Tvarohová buchta z domácí pekárny

Tvarohová buchta z domácí pekárny

Obrázek Charlotta

Charlotta

TOPlist