Hledat

Kokosový suk

Potřebné přísady:
  • 250 g salka (slazené kondenzované mléko)
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 100 g plnotučného sušeného mléka
  • 2 lžíce kakaa
Postup přípravy:
  1. V míse smícháme salko, kokos a sušené mléko. Polovinu směsi oddělíme a smícháme s kakaem.
  2. Každou část rozdělíme na čtvrtiny a tyto čtvrtiny vytvarujeme do na prst silného hada. Jeden světlý a jeden tmavý cop vezmeme, opatrně zatočíme kolem sebe, vyválíme na suk a zabalíme do potravinové folie a necháme ztuhnout.  Vyjdou nám tak 4 suky.
  3. Alternativa je udělat ze světlé i tmavé části pláty, položit je na sebe a zatočit do rolády.
  4. Před podáváním nakrájíme suky ostrým nožem našikmo na menší špalíčky.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Máslové kokosky

Máslové kokosky

Obrázek Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Obrázek Vánoční mandlová kolečka

Vánoční mandlová kolečka

Obrázek Tatrankové pracny - oblíbené

Tatrankové pracny - oblíbené

Obrázek Linecké margaretky

Linecké margaretky

Obrázek Plněné ořechy by Romča

Plněné ořechy by Romča

Obrázek Medové stromečky

Medové stromečky

Obrázek Plněné medovníčky

Plněné medovníčky

Obrázek Vánoční pečený čaj by Romča

Vánoční pečený čaj by Romča

Obrázek Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

Obrázek Kokosové kostky nepečené

Kokosové kostky nepečené

Obrázek Jogurtové cukroví by Romča

Jogurtové cukroví by Romča

TOPlist