Hledat

Kokosový suk

Potřebné přísady:
  • 250 g salka (slazené kondenzované mléko)
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 100 g plnotučného sušeného mléka
  • 2 lžíce kakaa
Postup přípravy:
  1. V míse smícháme salko, kokos a sušené mléko. Polovinu směsi oddělíme a smícháme s kakaem.
  2. Každou část rozdělíme na čtvrtiny a tyto čtvrtiny vytvarujeme do na prst silného hada. Jeden světlý a jeden tmavý cop vezmeme, opatrně zatočíme kolem sebe, vyválíme na suk a zabalíme do potravinové folie a necháme ztuhnout.  Vyjdou nám tak 4 suky.
  3. Alternativa je udělat ze světlé i tmavé části pláty, položit je na sebe a zatočit do rolády.
  4. Před podáváním nakrájíme suky ostrým nožem našikmo na menší špalíčky.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačkové sušenky

Šlehačkové sušenky

Obrázek Vánoční ježci

Vánoční ježci

Obrázek Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Obrázek Tatrankové pracny - oblíbené

Tatrankové pracny - oblíbené

Obrázek Citrónové stříkané pečivo

Citrónové stříkané pečivo

Obrázek Kokosové rohlíčky strojkové

Kokosové rohlíčky strojkové

Obrázek Jogurtové cukroví

Jogurtové cukroví

Obrázek Banánky

Banánky

Obrázek Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Obrázek Vánočka podle Pavlínky

Vánočka podle Pavlínky

Obrázek Úlky - vosí hnízda - včelí úly

Úlky - vosí hnízda - včelí úly

Obrázek Zvonečky s rumovou polevou

Zvonečky s rumovou polevou

TOPlist