Hledat

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Potřebné přísady:

Na 1 dortovou formu:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g změklého másla
  • 2 žloutky
  • 100 g mandlových lupínků

Na tvarohovou náplň:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 200 ml zakysané smetany
  • 150 g cukru
  • 2 bílky

A samozřejmě

  • 10-15 švestek
  • skořicový cukr
  • trochu strouhanky
Postup přípravy:
  1. 1. Bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Opatrně smícháme s tvarohem a zakysanou smetanou.
  2. 2. Švestky vypeckujeme a nakrájíme na polovinu.
  3. 3. Všechny ingredience na těsto kromě mandlí vložíme do mísy a rukama z nich vypracujěe drobenkové těsto.
  4. 4. Dno koláčové formy pokryjeme polovinou drobenkového těsta, pak navrstvíme švestky, posypeme skořicovým cukrem a mírně strouhankou, pokryjeme tvarohovou náplní. Navrch dáme zbylé drobenkové těsto smíchané s polovinou mandlových lupínků.
  5. Druhou polovinou lupínků posypeme povrch koláče.
  6. 5. Pečeme v troubě při 180 stupních asi 40-50 minut.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Švýcarky a kringel v jednom

Švýcarky a kringel v jednom

Obrázek Citronovo borůvkový dort s Riccotou

Citronovo borůvkový dort s Riccotou

Obrázek Makový závin

Makový závin

Obrázek Buchta Himaláje

Buchta Himaláje

Obrázek Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Obrázek Višňová bábovka s polevou

Višňová bábovka s polevou

Obrázek Eskymo dezert bez pečení

Eskymo dezert bez pečení

Obrázek Nejrychlejší bublanina

Nejrychlejší bublanina

Obrázek Nanuková torta

Nanuková torta

Obrázek Propadlá buchta

Propadlá buchta

Obrázek Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Obrázek Makový chlebíček

Makový chlebíček

TOPlist