Hledat

Kovářova vynikající bábovka

Potřebné přísady:
  • 4 vejce
  • 25dkg cukr (moučka)
  • 25dkg polohrubé mouky
  • 10dkg oleje (slunečnicový)
  • 10dkg vlažné vody
  • prášek do pečiva
  • rum
  • citronová kůra
Postup přípravy:
  1. Vejce vyšleháme s cukrem a z bílku vyšleháme sníh. Do směsi vyšlehaných vajec a cukru přidáme mouku, olej, vlažnou vodu, prášek do pečiva a citr. kůru. Vypracujeme hladké těsto bez hrudek.
  2. Do části těsta přidáme kakao a rum, pak do formy dáváme střídavě světlé a tmavé těsto.  Formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhaným kokosem.
  3. Upečená bábovka je jemná, vláčná, prostě nemá chybu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlý švestkový koláč

Rychlý švestkový koláč

Obrázek Kysnutý koláč s tvarohom a ovocím

Kysnutý koláč s tvarohom a ovocím

Obrázek Ombre nepečený dort

Ombre nepečený dort

Obrázek Makový závin

Makový závin

Obrázek Medovníček-tvarohovníček

Medovníček-tvarohovníček

Obrázek Medové bochánky - Včelná

Medové bochánky - Včelná

Obrázek Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátom

Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátom

Obrázek Čokoládová trojka - nepečený chlebíček - a nejen to

Čokoládová trojka - nepečený chlebíček - a nejen to

Obrázek Super snadný piškotový korpus

Super snadný piškotový korpus

Obrázek Bábovka s vaječným likérem

Bábovka s vaječným likérem

Obrázek Skořicoví šneci s polevou

Skořicoví šneci s polevou

Obrázek Jahodová buchta

Jahodová buchta

TOPlist