Hledat

Kovářova vynikající bábovka

Potřebné přísady:
  • 4 vejce
  • 25dkg cukr (moučka)
  • 25dkg polohrubé mouky
  • 10dkg oleje (slunečnicový)
  • 10dkg vlažné vody
  • prášek do pečiva
  • rum
  • citronová kůra
Postup přípravy:
  1. Vejce vyšleháme s cukrem a z bílku vyšleháme sníh. Do směsi vyšlehaných vajec a cukru přidáme mouku, olej, vlažnou vodu, prášek do pečiva a citr. kůru. Vypracujeme hladké těsto bez hrudek.
  2. Do části těsta přidáme kakao a rum, pak do formy dáváme střídavě světlé a tmavé těsto.  Formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhaným kokosem.
  3. Upečená bábovka je jemná, vláčná, prostě nemá chybu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Obrázek Koláč Tirol

Koláč Tirol

Obrázek Tvarohové řezy s ovocem

Tvarohové řezy s ovocem

Obrázek Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Obrázek Recept - Tricolora řezy

Recept - Tricolora řezy

Obrázek Nepečený ovocný dort s mascarpone a zakysanou smetanou

Nepečený ovocný dort s mascarpone a zakysanou smetanou

Obrázek Zmrzlinová bábovka od Lenky

Zmrzlinová bábovka od Lenky

Obrázek Frgále

Frgále

Obrázek Buchty Honzovky by Romča

Buchty Honzovky by Romča

Obrázek Šátečky z tvarohového těsta

Šátečky z tvarohového těsta

Obrázek Panna cotta s jahodovou omáčkou

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Obrázek Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

TOPlist