Hledat

Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Potřebné přísady:
  • 1 králík
  • 150 g slaniny nebo špeku
  • 10 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • 1 lžička celého kmínu
  • hladká mouka
  • 3/4 l drůbežího vývaru
  • sůl, pepř

Špenát:

  • 1 balení špenátu
  • 3-4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • sůl
  • 1 lžíce sádla

Bramborové knedlíky:

  • 1 kg oloupaných brambor uvařených ve slupce
  • 300 g hrubé mouky
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 3 vejce
  • sůl
  • 3 lžíce sádla na obalení hotových knedlíků

Smažená cibulka:

  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce cibule
Postup přípravy:
  1. Králík na česneku:
  2. Cibuli nakrájíme najemno, česnek oloupeme. Dva stroužky česneku rozřízeme na 5 kousků a prošpikujeme jimi maso. Zbytek česneku prolilsujeme. Část slaniny (špeku) nakrájíme na menší špalíčky, kterými prošpikujeme maso. Zbytek slaniny (špeku) pokrájíme na malé kostičky. Maso osolíme, opepříme a ze všech stran poprášíme hladkou moukou. V pekáči vyškvaříme slaninu (špek), pak přidáme ciboli a kmín a prestujeme. Po chvilce přidáme králíka a orestujeme ho ze všech stran. Nakonec přidáme česnek, potřeme jím králíka ze všech stran, přilijeme vývar a dáme péct. Pečeme při 160 stupních cca 1 hodinu doměkka. Během pečení králíka poléváme výpekem. Když je králík upečený, přendáme pekáč na plotýnku a šťávu zredukujeme o třetinu. V případě potřeby ji dochutíme solí.
  3. Špenát:
  4. Na sádle necháme zesklovatět cibulku nakrájemnou nadrobno, přidáme k ní rozmražený špenát a povaříme. Poté ho dochutíme solí, prolisovaným česnekem, zalijeme rozmíchaným vajíčkem a necháme povařit, dokud není špenát hotový.
  5. Bramborové knedlíky:
  6. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme škrob, hrubou mouku, vejce, sůl a vytvoříme těsto. Z těsta vyválíme kulaté knedlíčky. Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě cca 7-8 minut. Doba vaření závisí na velikosti knedlíčků. Když jsou hotové vyjmeme je a dáme je do misky s rozpuštěným sádlem a obalíme je v sádle ze všech stran. Knedlíčky díky tomu neoschnou.
  7. Smažená cibulka:
  8. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji za stálého míchání orestujeme dohněda. Restujeme ji na středním ohni. Odstavíme a necháme ji dojít.
Hlavní jídla
Autor receptu
Web fbl.me

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Obrázek Čevabčiči

Čevabčiči

Obrázek Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Obrázek Roztocká bašta

Roztocká bašta

Obrázek Hovězí Stroganoff

Hovězí Stroganoff

Obrázek Kartofel kohn - Bavorsko

Kartofel kohn - Bavorsko

Obrázek Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Sekané kuřecí biftečky s hráškem na smetaně s kukuřičným knedlíkem

Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Obrázek Španělský ptáček

Španělský ptáček

Obrázek Kuře s jarní nádivkou

Kuře s jarní nádivkou

Obrázek Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Obrázek Kuřecí mini řízečky

Kuřecí mini řízečky

TOPlist