Hledat

Krémová celerová polévka

Potřebné přísady:
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 800-900 ml kuřecího vývaru (záleží na velikosti celeru)
  • 1/2 kelímku smetany ke šlehání (cca 125 ml)
  • 30 g másla
  • 1 bobkový list
  • tymián
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku. Přidáme na malé kostičky nakrájený celer a opékáme cca 3 minuty. Poté vlijeme vývar, přidáme bobkový list, přiklopíme pokličkou a vaříme tak dlouho, dokud celer nezměkne. Trvá to asi 15 minut. Bobkový list vyndáme a polévku rozmixujeme dohladka. Pak přidáme smetanu a tymián, osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme.
Polévky
Autor receptu
Web fbl.me

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čočková polévka

Čočková polévka

Obrázek Hříbková polévka

Hříbková polévka

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Kuřecí kaldoun od Petra

Kuřecí kaldoun od Petra

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Krém z Medvědího česneku by Romča

Krém z Medvědího česneku by Romča

Obrázek  Kapustová polévka

Kapustová polévka

Obrázek Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Obrázek Recept - Dýňová polévka

Recept - Dýňová polévka

Obrázek Vánoční zelňačka - kyselačka

Vánoční zelňačka - kyselačka

Obrázek Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

TOPlist