Hledat

Kremrole

Potřebné přísady:
  • 400g hladké mouky
  • 1/4 lžička soli
  • 250g másla
  • 200g zakysané smetany krémové
  • máslo na potření trubiček
  • vejce na potření kremrolí

Sníh do kremrolí

  • 190g cukru krupice
  • 1/2vanilkového cukru
  • 3 bílky
  • 50g vody
Postup přípravy:

Těsto

  1. Zpracujeme těsto a dáme do lednice na hodinu odpočinout. Vyválíme plát silný asi 1,5 mm a jestli-že máme střední trubičky, tak si nařežeme pruhy široké 2 cm a dlouhé asi 20 cm. Pruhy natočíme na máslem namazané trubičky a těsto točíme přes sebe.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 15 – 18 minut.
  3. Budeme mít asi 50-56 středně velkých korpusů.

Sníh

  1. Bílky se šlehají s 1/3cukru,ostatní cukr se svaří s vodou na 115*C(nechat chvilku vařit)a zvolna se zalévá do vyšlehaných bílků, pak se přidá do vanilkový cukr a volnějším došleháním se získá pevný krém, tím poté naplníme kremrole, pocukrujeme a máme hotovo, přeji dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Buchta s vločkami

Buchta s vločkami

Obrázek Malinové muffiny s drobenkou

Malinové muffiny s drobenkou

Obrázek Pařížský dort s banány nebo broskví

Pařížský dort s banány nebo broskví

Obrázek Borůvkové scones ze špaldy

Borůvkové scones ze špaldy

Obrázek Margot řezy

Margot řezy

Obrázek Kysnutý koláč s tvarohom a ovocím

Kysnutý koláč s tvarohom a ovocím

Obrázek Kynutý rebarborový koláč

Kynutý rebarborový koláč

Obrázek Vázané koláče

Vázané koláče

Obrázek Tažený jablečný závin

Tažený jablečný závin

Obrázek Tvarohové štuclíky

Tvarohové štuclíky

Obrázek Řezy kralevic

Řezy kralevic

Obrázek Drobenkový meruňkový koláč

Drobenkový meruňkový koláč

TOPlist