Hledat

Kremrole

Potřebné přísady:
  • 400g hladké mouky
  • 1/4 lžička soli
  • 250g másla
  • 200g zakysané smetany krémové
  • máslo na potření trubiček
  • vejce na potření kremrolí

Sníh do kremrolí

  • 190g cukru krupice
  • 1/2vanilkového cukru
  • 3 bílky
  • 50g vody
Postup přípravy:

Těsto

  1. Zpracujeme těsto a dáme do lednice na hodinu odpočinout. Vyválíme plát silný asi 1,5 mm a jestli-že máme střední trubičky, tak si nařežeme pruhy široké 2 cm a dlouhé asi 20 cm. Pruhy natočíme na máslem namazané trubičky a těsto točíme přes sebe.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 15 – 18 minut.
  3. Budeme mít asi 50-56 středně velkých korpusů.

Sníh

  1. Bílky se šlehají s 1/3cukru,ostatní cukr se svaří s vodou na 115*C(nechat chvilku vařit)a zvolna se zalévá do vyšlehaných bílků, pak se přidá do vanilkový cukr a volnějším došleháním se získá pevný krém, tím poté naplníme kremrole, pocukrujeme a máme hotovo, přeji dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahodovej muflak

Jahodovej muflak

Obrázek Blesková bublanina

Blesková bublanina

Obrázek Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

Obrázek Tvarohový koláč s mandarinkou

Tvarohový koláč s mandarinkou

Obrázek Plnený makový koláč

Plnený makový koláč

Obrázek Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Buchtičky ze Šumavy od babičky

Buchtičky ze Šumavy od babičky

Obrázek Harlekýn

Harlekýn

Obrázek Propletené nutelové bochánky

Propletené nutelové bochánky

Obrázek Moka řezy - vynikající

Moka řezy - vynikající

Obrázek Kynuté koláče - s mákem a švestkami

Kynuté koláče - s mákem a švestkami

TOPlist