Hledat

Kulajda bez kopru podle babičky

Potřebné přísady:
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • brambory
  • smetana
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • kmín
  • ocet
  • máslo a hladká mouka na jíšku
  • čerstvé houby
  • cibule
Postup přípravy:
  1. Mrkev, celer, petržel i brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na menší kostičky. Stejně tak pokrájíme očištěné houby.
  2. Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme hladkou mouku a mícháme dokud nemáme jíšku zlatavou. Přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel i brambory. Osolíme, opepříme a promícháme, chvilku restujeme a zalijeme vodou. Necháme vařit, přidáme smetanu a houby a vaříme do změknutí.
  3. Nakonec do polévky rozklepneme 4 celá vejce a necháme projít minutku dvě varem. Necháme lehce zchladnout a okyselíme octem, nakonec nakrájíme cibulku a přidáme do polévky. Kdo chce může podávat s kopečkem zakysané smetany.
  4. Dobrou chuť
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Krém z Medvědího česneku by Romča

Krém z Medvědího česneku by Romča

Obrázek Petrželový krém

Petrželový krém

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Čočková polévka

Čočková polévka

Obrázek Jahodová polévka

Jahodová polévka

Obrázek Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Obrázek Čočková polévka by Romča

Čočková polévka by Romča

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek  Kapustová polévka

Kapustová polévka

TOPlist