Hledat

Kulajda bez kopru podle babičky

Potřebné přísady:
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • brambory
  • smetana
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • kmín
  • ocet
  • máslo a hladká mouka na jíšku
  • čerstvé houby
  • cibule
Postup přípravy:
  1. Mrkev, celer, petržel i brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na menší kostičky. Stejně tak pokrájíme očištěné houby.
  2. Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme hladkou mouku a mícháme dokud nemáme jíšku zlatavou. Přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel i brambory. Osolíme, opepříme a promícháme, chvilku restujeme a zalijeme vodou. Necháme vařit, přidáme smetanu a houby a vaříme do změknutí.
  3. Nakonec do polévky rozklepneme 4 celá vejce a necháme projít minutku dvě varem. Necháme lehce zchladnout a okyselíme octem, nakonec nakrájíme cibulku a přidáme do polévky. Kdo chce může podávat s kopečkem zakysané smetany.
  4. Dobrou chuť
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Kulajda

Kulajda

Obrázek Boršč

Boršč

Obrázek Krémová celerová polévka

Krémová celerová polévka

Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Hříbková polévka

Hříbková polévka

Obrázek Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Obrázek Buřtguláš

Buřtguláš

Obrázek Hráškový krém

Hráškový krém

Obrázek Čočková polévka

Čočková polévka

TOPlist