Hledat

Kulajda

Pro mě asi nikdy neexistovala lepší polévka než je pravá poctivá domácí kulajda,zbožňuju jí.

Potřebné přísady:
  • Sušené houby(nebo čerstvé)
  • Brambory
  • Smetana 31%
  • Pár kapek octu
  • Hladká mouka
  • Kopr (já mám nejraději nakládaný)
  • Bobkový list
  • Celý pepř
  • Kmín (já používám jak celý,tak drcený)
  • Sůl,pepř
Postup přípravy:
  1. Houby si namocte do vody.Nakrajene brambory dejte do hrnce s vodou,osolte a privedte k varu spolu s houbami a ostatnim korenim.
  2. Když jsou brambory uvarene,tak prilijte smetanu v ktere jste rozmichali hladkou mouku.
  3. Poradne promichejte,privedte k varu a potom polevku dochutte koprem a octem.
  4. Bokem si uvarte vejce na hnilicko a tim na taliri ozdobte kazdou porci.
Polévky
Autor receptu
Web fbl.me

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Zelňačka

Zelňačka

Obrázek Bramboračka by Romča

Bramboračka by Romča

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Krémová celerová polévka

Krémová celerová polévka

Obrázek Kulajda bez kopru podle babičky

Kulajda bez kopru podle babičky

Obrázek Petrželový krém

Petrželový krém

Obrázek Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Obrázek Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Obrázek Vánoční zelňačka - kyselačka

Vánoční zelňačka - kyselačka

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Čočková polévka by Romča

Čočková polévka by Romča

TOPlist