Hledat

Kuřecí kaldoun od Petra

Potřebné přísady:
  • kostry z kuřete
  • cibule
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • česnek
  • libeček
  • pepř
  • sůl
  • máslo
  • mouka hladká
  • smetana
  • muškátový květ
  • petrželová nať
Postup přípravy:
  1. Uvařím si vývar - kostry z kuřete, cibule, koř.zelenina, česnek, sůl, pepř, libeček. Po 2-3 hodinách zcedím, kostry oberu, zeleninu nakrájím. Na másle udělám jíšku, zahustím s ní vývar, přidám smetanu, muškátový květ, petrželová nať. Povaříme.
  2. Vložím nakrájené maso a zeleninu. Knedlíčky - játrové knedlíčky kupuju mražené v Kauflandu. Žemlové si vařím. Stejný recept jako na Karlovarské knedlíky, do těsta nasekanou petrželovou nať. Malé knedlíčky vařím zvlášť v osolené vodě. Totéž játrové. Vychladit. Vložím do polévky. Před podáním prohřejeme vše dohromady.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čočková polévka by Romča

Čočková polévka by Romča

Obrázek Krém z Medvědího česneku by Romča

Krém z Medvědího česneku by Romča

Obrázek Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Obrázek Čočková polévka

Čočková polévka

Obrázek Přesnídávková polévka

Přesnídávková polévka

Obrázek Zeleninová polévka by Romča

Zeleninová polévka by Romča

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Hráškový krém

Hráškový krém

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Kulajda bez kopru podle babičky

Kulajda bez kopru podle babičky

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

TOPlist