Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Kuřecí kaldoun od Petra

Potřebné přísady:
  • kostry z kuřete
  • cibule
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • česnek
  • libeček
  • pepř
  • sůl
  • máslo
  • mouka hladká
  • smetana
  • muškátový květ
  • petrželová nať
Postup přípravy:
  1. Uvařím si vývar - kostry z kuřete, cibule, koř.zelenina, česnek, sůl, pepř, libeček. Po 2-3 hodinách zcedím, kostry oberu, zeleninu nakrájím. Na másle udělám jíšku, zahustím s ní vývar, přidám smetanu, muškátový květ, petrželová nať. Povaříme.
  2. Vložím nakrájené maso a zeleninu. Knedlíčky - játrové knedlíčky kupuju mražené v Kauflandu. Žemlové si vařím. Stejný recept jako na Karlovarské knedlíky, do těsta nasekanou petrželovou nať. Malé knedlíčky vařím zvlášť v osolené vodě. Totéž játrové. Vychladit. Vložím do polévky. Před podáním prohřejeme vše dohromady.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Obrázek Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

TOPlist