Hledat
Filters

Kuřecí prsa na smetaně

Potřebné přísady:
  • 4ks kuřecí prsa
  • 1 celer menší
  • 4ks mrkve
  • 1 cibule
  • 10dkg slaniny
  • 100g másla rozpuštěného
  • sůl
  • bobkový list
  • nové koření
  • 250 ml smetany
  • 1/2 pomeranče - vymačkané stavy
Postup přípravy:
  1. Kuřecí prsa osolíme, dáme do pekáčku, kořenovou zeleninu rozestrouháme, cibuli nakrájíme na kolečka. Kuřecí prsa polejeme rozpuštěným máslem, poklademe slaninou, dáme bobkový list, 3 kuličky nového koření, kořenovou zeleninu i cibuli zakryjeme maso, podlejeme 200ml vody a dáme do druhého dne uležet.
  2. Pečeme na 180 stupňů asi hodinu, po hodině kuřecí kousky vyjmeme že zeleniny. Zeleninu i s výpekem rozmixujeme/bobkový list /nové koření vytáhneme/, podlejeme smetanou, dochutíme pomerančovou šťávou. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zobrazit detail Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

41
Zobrazit detail Plecko pečené na španělský způsob
Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Zobrazit detail Bramborový závin pečený - Horní Vltavice
Obrázek Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Zobrazit detail Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali
Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Zobrazit detail Maďarské noky s kuřetem od Markétky
Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Zobrazit detail Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem
TOPlist