Hledat

Kváskové vafle

Potřebné přísady:

Rozkvas

  • 100g hladká mouka
  • 100ml odstátá voda
  • lžíce mateřského kvásku

Těsto

  • 200g hladká mouka nebo půl napůl se špaldovou
  • 200g rozkvas
  • 260-300ml mléko
  • 40 g cukr
  • 60g máslo - rozpustit
  • 1ks vejce
  • špetka soli
  • vanilka - semínka z vnitřku, nebo stačí esence
  • kdo chce víc nadýchané přidá trochu sody nebo prášku do pečiva
Postup přípravy:

Rozkvas

  1. Večer si uděláme rozkvas. Suroviny na něj dáme do velké sklenice nebo mísy a dobře promícháme. Necháme kvasit 10-12 hodin.

Těsto

  1. Ráno promícháme rozkvas se surovinami na těsto, promícháme a necháme dvě hodinky pracovat. Kdo nechce čekat přisáté trochu sody a může ihned začít dělat vafle.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Makové kytičky

Makové kytičky

Obrázek Jablečný krambl (crumble)

Jablečný krambl (crumble)

Obrázek Vytuněné -  Míša řezy s jahodama a strouhanou čokoládou

Vytuněné - Míša řezy s jahodama a strouhanou čokoládou

Obrázek Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Obrázek Recept - Osvěžující malinové řezy

Recept - Osvěžující malinové řezy

Obrázek Bezé roláda

Bezé roláda

Obrázek Citrónový cheesecake

Citrónový cheesecake

Obrázek Ořechové řezy

Ořechové řezy

Obrázek Jahodová buchta

Jahodová buchta

Obrázek Snadné čokoládové muffiny

Snadné čokoládové muffiny

Obrázek Kovářova vynikající bábovka

Kovářova vynikající bábovka

Obrázek Zdravá špaldová buchta

Zdravá špaldová buchta

TOPlist