Hledat

Kváskové vafle

Potřebné přísady:

Rozkvas

  • 100g hladká mouka
  • 100ml odstátá voda
  • lžíce mateřského kvásku

Těsto

  • 200g hladká mouka nebo půl napůl se špaldovou
  • 200g rozkvas
  • 260-300ml mléko
  • 40 g cukr
  • 60g máslo - rozpustit
  • 1ks vejce
  • špetka soli
  • vanilka - semínka z vnitřku, nebo stačí esence
  • kdo chce víc nadýchané přidá trochu sody nebo prášku do pečiva
Postup přípravy:

Rozkvas

  1. Večer si uděláme rozkvas. Suroviny na něj dáme do velké sklenice nebo mísy a dobře promícháme. Necháme kvasit 10-12 hodin.

Těsto

  1. Ráno promícháme rozkvas se surovinami na těsto, promícháme a necháme dvě hodinky pracovat. Kdo nechce čekat přisáté trochu sody a může ihned začít dělat vafle.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kokosové laskonky

Kokosové laskonky

Obrázek Vanilkové vafle

Vanilkové vafle

Obrázek Koláč s citronovým krémem a jahodami

Koláč s citronovým krémem a jahodami

Obrázek Piškot s kokosovým krémem

Piškot s kokosovým krémem

Obrázek Kynutý borůvkový koláč

Kynutý borůvkový koláč

Obrázek Jahodové rezy podle Táničky

Jahodové rezy podle Táničky

Obrázek Ananasový zákusek

Ananasový zákusek

Obrázek Kakaovo-vanilková bábovka z kysnutého cesta

Kakaovo-vanilková bábovka z kysnutého cesta

Obrázek Jahodovo-kokosové nanuky

Jahodovo-kokosové nanuky

Obrázek Žloutkový řez

Žloutkový řez

Obrázek Jednoduchý obrácený jablkový koláč

Jednoduchý obrácený jablkový koláč

Obrázek Schwarzwaldský dort

Schwarzwaldský dort

TOPlist