Hledat

Kváskové vafle

Potřebné přísady:

Rozkvas

  • 100g hladká mouka
  • 100ml odstátá voda
  • lžíce mateřského kvásku

Těsto

  • 200g hladká mouka nebo půl napůl se špaldovou
  • 200g rozkvas
  • 260-300ml mléko
  • 40 g cukr
  • 60g máslo - rozpustit
  • 1ks vejce
  • špetka soli
  • vanilka - semínka z vnitřku, nebo stačí esence
  • kdo chce víc nadýchané přidá trochu sody nebo prášku do pečiva
Postup přípravy:

Rozkvas

  1. Večer si uděláme rozkvas. Suroviny na něj dáme do velké sklenice nebo mísy a dobře promícháme. Necháme kvasit 10-12 hodin.

Těsto

  1. Ráno promícháme rozkvas se surovinami na těsto, promícháme a necháme dvě hodinky pracovat. Kdo nechce čekat přisáté trochu sody a může ihned začít dělat vafle.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Medové a citronové řezy

Medové a citronové řezy

Obrázek Borůvkové BeBe řezy

Borůvkové BeBe řezy

Obrázek Jablková buchta s tvarohem

Jablková buchta s tvarohem

Obrázek Nejen velikonoční hvězda

Nejen velikonoční hvězda

Obrázek Milka fialový koláč

Milka fialový koláč

Obrázek Kokosové laskonky

Kokosové laskonky

Obrázek Jablečné řezy

Jablečné řezy

Obrázek Závin s rebarborou a jahodami

Závin s rebarborou a jahodami

Obrázek Domácí větrníky

Domácí větrníky

Obrázek Krémové rezy s piškótami

Krémové rezy s piškótami

Obrázek Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Obrázek Kynuté  taštičky s mascarpone a jahodami

Kynuté taštičky s mascarpone a jahodami

TOPlist