Hledat

Květáková krémová polévka

Potřebné přísady:
  • pár růžiček květáku
  • sůl
  • muškátový květ
  • hladká mouka
  • 2 šlehačky
  • mléko
  • máslo
  • pro dospěláky masox a magi, pro dětičky stačí trošku Solčanky
  • nakrájená houska na opečení.
Postup přípravy:
  1. Na drobné růžičky rozebraný květák uvaříme v osolené vodě s troškou muškátového květu, hrnec nepřikrýváme pokličkou, tím předejdeme prazvláštní pachuti květáku. Když je květák měkký, přilijeme vodu s rozkvrdlanou hladkou moukou a chvíli povaříme. Potom přidáme šlehačky a kousek másla pro zjemnění. Nakonec dochutíme ( dětem troškou Solčanky, pro dospělé masoxem a magi ). Podáváme s opečenou houstičkou, pro dokonalý dojem posypeme pažitkou či petrželkou.
  2. POLÍVČIČKA je naprosto ÚÚÚÚŽASNÁ !!!!!
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Krémová celerová polévka

Krémová celerová polévka

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Kulajda bez kopru podle babičky

Kulajda bez kopru podle babičky

Obrázek  Kapustová polévka

Kapustová polévka

Obrázek Jahodová polévka

Jahodová polévka

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Přesnídávková polévka

Přesnídávková polévka

TOPlist