Hledat

Květáková krémová polévka

Potřebné přísady:
  • pár růžiček květáku
  • sůl
  • muškátový květ
  • hladká mouka
  • 2 šlehačky
  • mléko
  • máslo
  • pro dospěláky masox a magi, pro dětičky stačí trošku Solčanky
  • nakrájená houska na opečení.
Postup přípravy:
  1. Na drobné růžičky rozebraný květák uvaříme v osolené vodě s troškou muškátového květu, hrnec nepřikrýváme pokličkou, tím předejdeme prazvláštní pachuti květáku. Když je květák měkký, přilijeme vodu s rozkvrdlanou hladkou moukou a chvíli povaříme. Potom přidáme šlehačky a kousek másla pro zjemnění. Nakonec dochutíme ( dětem troškou Solčanky, pro dospělé masoxem a magi ). Podáváme s opečenou houstičkou, pro dokonalý dojem posypeme pažitkou či petrželkou.
  2. POLÍVČIČKA je naprosto ÚÚÚÚŽASNÁ !!!!!
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čočková polévka by Romča

Čočková polévka by Romča

Obrázek Krém z Medvědího česneku by Romča

Krém z Medvědího česneku by Romča

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Obrázek Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Obrázek Boršč

Boršč

Obrázek Hráškový krém

Hráškový krém

Obrázek Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Obrázek Kulajda bez kopru podle babičky

Kulajda bez kopru podle babičky

Obrázek  Kapustová polévka

Kapustová polévka

Obrázek Recept - Dýňová polévka

Recept - Dýňová polévka

Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

TOPlist