Hledat

Květáková polévka by Romča

Potřebné přísady:
  • květák
  • brambory
  • řepkový nebo slunečnicový olej
  • mořská hrubozrnná sůl
  • zeleninový vývar - já použila viz foto
  • mouka na jíšku
Postup přípravy:
  1. Uvaříme si předem vývar. Větší hrst sušených svršků zeleniny dáme do vody a přivedeme k varu, hned jak se začne vařit ztlumíme já na stupeň 4, ale každý podle sebe jen tak aby lehce probublávalo. A necháme takto táhnout necelou hodinku. Poté přes scedíme přes síto.
  2. Mezitím co se nám vaří vývar si připravíme květák a brambory, omyjeme oloupeme a nakrájíme na kostičky, květák rozdělíme na růžičky. Poté si dáme do kastrolku olej a lehce zaprášíme hladkou moukou a restujeme dokud zlehka nezezlátne. Přidáme brambory a květák a necháme chvilku restovat. V tento moment i osolíme. Restujeme chvilenku cca 2-3 minuty a zalijeme vývarem. Vaříme dokud květák i brambory nejsou měkké. Pokud by někdo chtěl pro chuť lze přidat trochu shoyu, ale není nutné. A já do vývaru často přidávám také mořskou řasu.
  3. Dobrou chuť
Polévky

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hříbková polévka

Hříbková polévka

Obrázek Zeleninová polévka by Romča

Zeleninová polévka by Romča

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Čočková polévka

Čočková polévka

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Okurková polévka

Okurková polévka

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Hráškový krém

Hráškový krém

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Bramboračka by Romča

Bramboračka by Romča

Obrázek Kulajda

Kulajda

Obrázek Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

TOPlist