Hledat

Květinové koláčky s nápní

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 200 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 100 ml oleje
  • 1 vejce
  • 100 ml majolky
  • 500 g hladké mouky
  • 42 g čerstvého droždí

Náplně musí být husté, nejlépe se hodí maková, ořechová nebo kokosová. Na vnitřek květiny můžete použít tvaroh smíchaný s vanilkovým cukrem, 1žloutkem, moučkovým cukrem dle chuti, citron.kůrou a doprostřed tvarohovové středu třeba kousek ovoce nebo džemu.

Postup přípravy:
  1. Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto (ručně nebo v pekárně) a necháme ho v teple vykynout.
  2. Těsto potom rozdělíme na zhruba 16 stejných kousků (případně jiný počet, podle toho jak chceme mít kytičky velké).
  3. Z každého kousku utvoříme placku, dáme lžíci ořechové, kokosové nebo makové náplně, zabalíme a zformujeme kulatý bochánek. Dlaní ho smáčkneme na placato a ostrým nožem uděláme 8-10 zářezů směrem od středu ven.
  4. Nařezané placky položíme na plech a každý dílek pootočíme tak, aby byla náplň nahoře.(viz.foto)
  5. Potom můžeme doplnit tvarohem do středu a kouskem ovoce nebo lžičkou marmelády dle chuti.
  6. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme do zrůžovění asi 15-20 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Little cheesecakes

Little cheesecakes

Obrázek Řezy karamelka

Řezy karamelka

Obrázek Banánový dort

Banánový dort

Obrázek Evičky nebeské koláčky

Evičky nebeské koláčky

Obrázek Čokoládovo-čerešňové rezy

Čokoládovo-čerešňové rezy

Obrázek Tvarohová buchta s ovocem

Tvarohová buchta s ovocem

Obrázek Bielková torta

Bielková torta

Obrázek Piškot s kokosovým krémem

Piškot s kokosovým krémem

Obrázek Skořicové uzlíčky

Skořicové uzlíčky

Obrázek Velikonoční linecké podle Haničky

Velikonoční linecké podle Haničky

Obrázek Albánské řezy

Albánské řezy

Obrázek Tvarohová buchta z domácí pekárny

Tvarohová buchta z domácí pekárny

TOPlist