Hledat
Filters

Kynuté těsto univerzál

Chci se s vámi podělit o zatím NEJLEPŠÍ recept na kynuté těsto, jaký jsem kdy získala. Mám ho už řádku let a dělám z něj nejraději. Tak tedy:

Potřebné přísady:
  • 600g hladké mouky
  • 1 kávovou lžičku soli
  • nastrouhanou citonovou kůru
  • 1 kostka droždí
  • 250 ml vlažného mléka
  • 3 žloutky
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 150 ml oleje
Postup přípravy:
  1. Navážím si 600g hladké mouky, přidám 1 kávovou lžičku soli, nastrouhanou citonovou kůru. Z 1 kostky droždí si připravím kvásek. Než vzejde, do 250 ml vlažného mléka přimíchám 3 žloutky, 4 polévkové lžíce cukru a 150 ml oleje. Jakmile kvásek vzejde, do mouky v míse přiliji mléko s přísadami a nakonec kvásek. Vše zhruba promíchám a potom těsto vyklopím na vál a dopracuji rukama, nebo (a to je vůbec nejlepší) ho přendám do domácí pekárny a tu nastavím na těsto (program na 1,5 hod.). Po vykynutí vyklopím na vál a můžu začít "řádit".
  2. Na tomhle zázračném těstě je perfektní že se vůbec nelepí, takže podsypávat netřeba. Tohle jsem vytvořila podle videa. Náplň maková nádivka.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist