Hledat

Kynutý borůvkový koláč

Potřebné přísady:
  • 100 g majonézy
  • 50 g cukru
  • 500 g polohrubá mouka
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 kostka droždí
  • drobenka  - máslo, cukr,  polohrubá mouka
Postup přípravy:
  1. Z kvasnic, trochy cukru a mléka si uděláme kvásek. Pak dáme do mísy mouku, vejce, majonézu, sůl i vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.
  2. Vykynuté těsto rozválíme a vložíme na plech s pečícím papírem. Okraje potřeme druhým vajíčkem .Můžeme posypat drobenkou.
  3. Kynutý koláč dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 40 minut, dokud kraje nezezlátnou. Já všechny suroviny na kynutý koláč dáváme do pekárny, ta za mne udělá těsto.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem

Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem

Obrázek Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Obrázek Jablková buchta s tvarohem

Jablková buchta s tvarohem

Obrázek Skořicové švýcarky

Skořicové švýcarky

Obrázek Sachr dort z jablek

Sachr dort z jablek

Obrázek Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Obrázek Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Obrázek Hruškový dort s tvarohem

Hruškový dort s tvarohem

Obrázek Jahodové zrcadlo - nepečený tvarohový dort

Jahodové zrcadlo - nepečený tvarohový dort

Obrázek Muffiny s vločkami a ořechy

Muffiny s vločkami a ořechy

Obrázek Karamelové větrníky od Mirky

Karamelové větrníky od Mirky

Obrázek Moravské koláče

Moravské koláče

TOPlist