Hledat

Kynutý makový závin

Potřebné přísady:
  • 300g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 50g másla
  • 1/2 droždí
  • 150ml mléka
  • špetka soli
  • olej
  • 1 žloutek na potření

Náplň:

  • 150g mletého máku
  • 50g kokosu
  • 100g moučkového cukru
  • 150ml mléka
Postup přípravy:
  1. Do mísy dáme mouku, máslo, cukr, vejce, špetku soli. Přidáme kvásek (teplé mléko, rozdrobené droždí, lžička cukru). Vše spolue smícháme a vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny na teplém místě kynout.
  2. Mezitím, co nám těsto kyne, tak si připravíme náplň: Mléko uvedeme s cukrem do varu, přisypeme mák a kokos a mícháme do zhoustnutí, odstavíme z ohně.
  3. Vykynulé těsto rozválíme a potřeme olejem, natřeme náplní a srolujeme.
  4. Dáme na plech, potřeme žloutkem a případně propícháme vidličkou.Pečeme 25-30 minut při 160°C. Po vychladnutí nakrájíme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Medový koláč s jablky

Medový koláč s jablky

Obrázek Rychlokoláčky

Rychlokoláčky

Obrázek Vodouch

Vodouch

Obrázek Francúzske medové rezy

Francúzske medové rezy

Obrázek Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Obrázek Řezy kralevic

Řezy kralevic

Obrázek Marlenka - fantastická

Marlenka - fantastická

Obrázek Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Obrázek Ovocný koláč, který vás dostane

Ovocný koláč, který vás dostane

Obrázek Dort stracciatella

Dort stracciatella

Obrázek Bábovka z pomazánkového másla

Bábovka z pomazánkového másla

Obrázek Královský štrůdl

Královský štrůdl

TOPlist