Hledat

Kysnutý pudingový koláčik

Potřebné přísady:

PLNKA:

  • 0,5 l mlieko
  • 2 cokoladove pudingy
  • 25 dkg cukor krystal
  • 2 PL kakao
  • 1 Hera

CESTO:

  • 1 kg hladka muka
  • 10 dkg cukor mucka
  • 2 balicky cerstve drozdie,
  • 0,5 l mlieko
  • 3 vajcia - bielka vyslahat a pridat do cesta, zltka vymiesat s 2 PL oleja a nechat na pomazanie kolaca pred pecenim
Postup přípravy:
  1. Uvarit puding, do horuceho primiesat 1 celu Heru, kakao a nechat vychladnut. Vypracovat cesto - rucne a rychlo, pouziva sa len obycajne drozdie a nenechava sa vykysnut - bude kysnut priamo pred ocami.
  2. Rozdelit na 6 rovnakych kuskov, kazde rozvalkat na obdlznik, naplnit pudingom a skrutit zvlast. Potom 2 skrutit dokopy ako vrkoc a dat na vymasteny plech ( odporucam vysoky - nadherne vykysnu a zvacsia objem) Potrieme so zltkami s olejom a dame piect najprv asi 15 min na 150 stupnov a potom pridat teplotu dopiect na 160 az 170 stupnov ( asi dalsich 20 minut)
  3. PS: s cestom naozaj treba pracovat rychlo,lebo same kysne,ale dobre sa s nim pracuje a puding je mnamozny
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pudinkáče s malinovým pudinkem a sněhem

Pudinkáče s malinovým pudinkem a sněhem

Obrázek Jablkový koláč s tvarohem

Jablkový koláč s tvarohem

Obrázek Skořicové úlky

Skořicové úlky

Obrázek Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Obrázek Žerbo rezy

Žerbo rezy

Obrázek Banánové muffinky s čokoládou

Banánové muffinky s čokoládou

Obrázek Broskvový koláč s krémem

Broskvový koláč s krémem

Obrázek Recept - Jablková buchta

Recept - Jablková buchta

Obrázek Koláč s citronovým krémem a jahodami

Koláč s citronovým krémem a jahodami

Obrázek Švýcarky a kringel v jednom

Švýcarky a kringel v jednom

Obrázek Buchta po peřinou

Buchta po peřinou

Obrázek Dobošové rezy

Dobošové rezy

TOPlist