Hledat

Linecké - křehké a ihned měkké

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 500g hladká mouky
  • 250g máslo nebo máslová Hera
  • 200g cukr moučka
  • 2ks celá vejce
  • polovina prášku do pečiva
  • kůra z poloviny citronu

Na dokončení:

  • kvalitní marmeláda - nejlépe směs lesních plodů
  • cukr moučka na posypku
Postup přípravy:
  1. Suroviny na těsto musí mít stejnou teplotu, doporučuji si vyndat máslo z lednice a nechat povolit. Potom suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme v robotu nebo ručně těsto. Zabalíme do folie a dáme do lednice, alespoň na půl hodinky.
  2. Vylálíme plát a vykrajujeme požadované tvary, pečeme v předehřáté troubě zhruba na 170 stupňů. Každý, ale jak je zvyklý podle své trouby. Nenchávejte péct dlouho, linecké pak nebude křehké a o to nám jde. Upečené by mělo být jen místy lehce do růžová. Vyndáme plech z trouby a necháme malou chvilky vychladnout. Dáme do připravené krabičky. Upečené cukroví ihned po vychladnutí namažeme silnou vrstvou kvalitní marmelády a slepíme. Pocukrujeme přes síto cukrem moučka a skladujeme v krabici v chladu a nebo třeba na balkoně nebo na zahradě.
Vánoční cukroví

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vosí hnízda

Vosí hnízda

Obrázek Kokosové věnečky

Kokosové věnečky

Obrázek Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Obrázek Vanilkové sušenky

Vanilkové sušenky

Obrázek Citrónové cukroví

Citrónové cukroví

Obrázek Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Obrázek Plněné ořechy by Romča

Plněné ořechy by Romča

Obrázek Vinné hvězdičky

Vinné hvězdičky

Obrázek Cappucinové vějířky

Cappucinové vějířky

Obrázek Medové stromečky

Medové stromečky

Obrázek Kokosky

Kokosky

Obrázek Úlky - vosí hnízda - včelí úly

Úlky - vosí hnízda - včelí úly

TOPlist