Hledat

Linecké - křehké a ihned měkké

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 500g hladká mouky
  • 250g máslo nebo máslová Hera
  • 200g cukr moučka
  • 2ks celá vejce
  • polovina prášku do pečiva
  • kůra z poloviny citronu

Na dokončení:

  • kvalitní marmeláda - nejlépe směs lesních plodů
  • cukr moučka na posypku
Postup přípravy:
  1. Suroviny na těsto musí mít stejnou teplotu, doporučuji si vyndat máslo z lednice a nechat povolit. Potom suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme v robotu nebo ručně těsto. Zabalíme do folie a dáme do lednice, alespoň na půl hodinky.
  2. Vylálíme plát a vykrajujeme požadované tvary, pečeme v předehřáté troubě zhruba na 170 stupňů. Každý, ale jak je zvyklý podle své trouby. Nenchávejte péct dlouho, linecké pak nebude křehké a o to nám jde. Upečené by mělo být jen místy lehce do růžová. Vyndáme plech z trouby a necháme malou chvilky vychladnout. Dáme do připravené krabičky. Upečené cukroví ihned po vychladnutí namažeme silnou vrstvou kvalitní marmelády a slepíme. Pocukrujeme přes síto cukrem moučka a skladujeme v krabici v chladu a nebo třeba na balkoně nebo na zahradě.
Vánoční cukroví

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Žloutkové vánoční mini řezy

Žloutkové vánoční mini řezy

Obrázek Úlky - vosí hnízda - včelí úly

Úlky - vosí hnízda - včelí úly

Obrázek Vánoční mandlová kolečka

Vánoční mandlová kolečka

Obrázek Indiánci

Indiánci

Obrázek Plněné medovníčky

Plněné medovníčky

Obrázek Perníčky - Tip na dárek od Haničky

Perníčky - Tip na dárek od Haničky

Obrázek Panettoncini

Panettoncini

Obrázek Košíčky s ořechovou nádivkou

Košíčky s ořechovou nádivkou

Obrázek Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Obrázek Perníčky pepparkor - IKEA

Perníčky pepparkor - IKEA

Obrázek Išlské dortíky - podle Martinky - vánoční cukroví

Išlské dortíky - podle Martinky - vánoční cukroví

Obrázek Kávová srdíčka

Kávová srdíčka

TOPlist