Hledat

Linecké - křehké a ihned měkké

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 500g hladká mouky
  • 250g máslo nebo máslová Hera
  • 200g cukr moučka
  • 2ks celá vejce
  • polovina prášku do pečiva
  • kůra z poloviny citronu

Na dokončení:

  • kvalitní marmeláda - nejlépe směs lesních plodů
  • cukr moučka na posypku
Postup přípravy:
  1. Suroviny na těsto musí mít stejnou teplotu, doporučuji si vyndat máslo z lednice a nechat povolit. Potom suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme v robotu nebo ručně těsto. Zabalíme do folie a dáme do lednice, alespoň na půl hodinky.
  2. Vylálíme plát a vykrajujeme požadované tvary, pečeme v předehřáté troubě zhruba na 170 stupňů. Každý, ale jak je zvyklý podle své trouby. Nenchávejte péct dlouho, linecké pak nebude křehké a o to nám jde. Upečené by mělo být jen místy lehce do růžová. Vyndáme plech z trouby a necháme malou chvilky vychladnout. Dáme do připravené krabičky. Upečené cukroví ihned po vychladnutí namažeme silnou vrstvou kvalitní marmelády a slepíme. Pocukrujeme přes síto cukrem moučka a skladujeme v krabici v chladu a nebo třeba na balkoně nebo na zahradě.
Vánoční cukroví

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Medovníčkové koule naprosto luxusní

Medovníčkové koule naprosto luxusní

Obrázek Tvarohové cukroví

Tvarohové cukroví

Obrázek Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Obrázek Zvonečky s rumovou polevou

Zvonečky s rumovou polevou

Obrázek Kokosové strojkové

Kokosové strojkové

Obrázek Marcipánovo-máslové sušenky

Marcipánovo-máslové sušenky

Obrázek Rumové kuličky

Rumové kuličky

Obrázek Plněné medovníčky

Plněné medovníčky

Obrázek Kávová srdíčka

Kávová srdíčka

Obrázek Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Obrázek Vánoční perníčky by Romča

Vánoční perníčky by Romča

Obrázek Panettoncini

Panettoncini

TOPlist