Hledat

Lívance bez kynutí

Potřebné přísady:
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 300 g polohrubá mouka
  • 1/4 lžičky sůl
  • 1/2 balíčku prášek do pečiva
  • 1 lžíce rum
  • 500 ml mléko na ozdobu
  • 1 kelímek smetana ke šlehání
  • 1 lžíce cukr moučka na potření
  • 1 sklenice marmeláda
Postup přípravy:
  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí i cukrem. Potom do sypké směsi přidáme žloutky i rum a prošleháme. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Těsto necháme nejvýše 5 minut odpočívat.
  3. Mezitím rozehřejeme olej. Z těsta na pánvi tvarujeme lívance, nebo použijeme lívanečník, které po obou stranách smažíme dozlatova.
  4. Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha. Hotové lívance (asi 24 ks) bohatě potřeme marmeládou podle vlastní chuti a ozdobíme kopečkem smetany.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Slaný štrůdl rychlá večeře

Slaný štrůdl rychlá večeře

Obrázek Koka sušenky - low carb a bezlepkové

Koka sušenky - low carb a bezlepkové

Obrázek Třešňová marmeláda s meduňkou

Třešňová marmeláda s meduňkou

Obrázek Zmrzlina z banánu

Zmrzlina z banánu

Obrázek Mandlové máslo

Mandlové máslo

Obrázek Máslo s medvědím česnekem by Romča

Máslo s medvědím česnekem by Romča

Obrázek Knedlík vařený v páře

Knedlík vařený v páře

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Obrázek Langoše

Langoše

Obrázek Mrkvovo-celerová pomazánka

Mrkvovo-celerová pomazánka

TOPlist