Hledat

Losos na medu

Potřebné přísady:
  • Filet lososa s kůží nebo bez (množství podle potřeb strávníků)
  • med
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • kopr (nebo sezam, ideálně směs bílého a černého)
Postup přípravy:
  1. Troubu si rozpálíme na 180°C (horkovzduch na 160°C).
  2. Lososa omyjeme, osušíme a naporcujeme. Každý plátek lehce osolíme a opepříme.  V misce smícháme trochu medu s kapkou oleje, směsí potřeme jednotlivé plátky a posypeme je nadrobno nasekaným koprem / sezamem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Obrázek Čočkové ragú Bolognese

Čočkové ragú Bolognese

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Knedlíky s uzeným masem nebo uzeninou od Vali

Obrázek Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

Obrázek Kuře na paprice -  fofrovka

Kuře na paprice - fofrovka

Obrázek Moravský vrabec  podle Lucie

Moravský vrabec podle Lucie

Obrázek Králík na smetaně

Králík na smetaně

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Obrázek Vepřové medailonky s americkými brambory

Vepřové medailonky s americkými brambory

Obrázek Boloňské lasagne

Boloňské lasagne

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

TOPlist