Hledat

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Potřebné přísady:

TĚSTO

  • 500g hladké mouky
  • 1 kostička droždí
  • 250ml vlažného mléka
  • špetka cukru
  • 150ml oleje
  • sůl

NÁPLŇ

  • šunkový salám
  • suchý salám
  • niva
  • žloutek na potření
  • kmín na posypání
Postup přípravy:
  1. Do části vlažného mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Ten přilijeme do mouky, přidáme ostatní přísady a důkladně vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout.
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme kolo, které rozdělíme na osminky. Na každý kousek těsta položíme nejprve 1/2 kolečka šunkového salámu, na to kolečko suchého salámu a navrch hromádku nastrouhané Nivy. Zabalíme do rohlíčku, začínáme širokou stranou těsta, cíp necháme pod rohlíčkem, aby se nám při pečení nerozbalil. Potřeme žloutkem a posypeme kmínem ( nebo mákem ). Upečeme dorůžova.
  3. NEMÁ CHYBU !!!
  4. Rohlíčky můžeme plnit i jinými surovinami - např. zelí+uzené maso ; špenát s česnekem ;
  5. Rohlíčky je možné plnit i sladkými nádivkami ( pak tolik nesolíme těsto a dáme víc cukru ) - např. tvaroh, mák, povidla, ořechová nádivka, jablka, puding, …
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Španělský ptáček

Španělský ptáček

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Obrázek Králík na hořčici

Králík na hořčici

Obrázek Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Obrázek Dýňové rizoto by Romča

Dýňové rizoto by Romča

Obrázek Francouzské brambory

Francouzské brambory

Obrázek Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Obrázek Játra na cibulce

Játra na cibulce

Obrázek Losos na medu

Losos na medu

Obrázek Řecké bifteki

Řecké bifteki

TOPlist